Antiafrodizijaci za izbegavanje

Za katastrofu u spavaćoj sobi može da bude odgovorno neraspoloženje, umor i stres – a ponekad razlozi budu vezani za neke od jestivih neprijatelja. Hrana može da bude i sredstvo kojim se Amorove strele pretvaraju u nešto sličnije kuvanoj  špageti – efikasan alat za oduzimanje energije, izazivanje tromosti i smanjenje hormona ključnih za “dobar provod”. 

smaranje

Svaka dobra stvar ima i svoj opozit koji je loš, pa tako i svi oni divni afrodizijaci imaju protivtežu u ovom svetu – antiafrodizijake. Cinici bi rekli da ako stvarno želite da prestanete da imate seks treba da se venčate, ali kako se još uvek držimo kuhinje – antiafrodizijačko dejstvo posete matičaru mi nije tema ovaj put 🙂

U kuhinji, očekujemo da će fijasko doživeti preveliki entjuzijasti koji misle da je jednje najčudnijih delova manje poznatih životinja dobra ideja – ali antiafrodizijaci mogu da postoje i u mnogo jednostavnojoj i poznatijoj formi – a posebno u formi loših kombinacija hrane.

Neke vrste turnoff hrane su veoma očekivane u – poput mahunarki – jer niko ne želi da se naduje kao balon od gasova na hot date-u. Druge vrste za koje bi neki očekivali da budu sugestivna hrana poput hot doga, u stvarnosti su izuzetno grozni izbori – što zbog sastava i nekvaliteta, a što zbog toga što su toliko sugestivni da u tom preterivanju prestaju da budu i najmanje seksi.

spavaca soba

Ustale prehrambene ubice dobrog raspoloženja spadaju:

Takođe, u očajničkim pokušajima da se postigne sofisticiranost može doći do strašnog zamora. Komplikovani meniji na kojima su nazivi jela dugački kao Homerova Odiseja i za čiju konzumaciju su vam potrebne specijalne manulene veštine – ne deluju stimulativno. Umesto da vam se dogodi osećaj opuštanja pre će vas zaskočiti napad uštogljenosti. Da poslednji primer psihološkog ubice raspoloženja ne ispadne dominantan – ostavljam ono najgore iz sveta fizičkih ubica za kraj:

Apsolutni šampion antiafrodizijačkog sveta je pronađen u testenini!

Poznato je da mnogi pokušavaju da zavedu uz špagete karbonare ili bolonjeze – ali sem što je to hrana koja može da izazove kakav-kliše-misli takođe je i hrana koja izaziva i tromost i pospanost. Što je sasvim suprotno od reči stimulisano i raspoloženo.

testenina

Sećate se univerzalnog leka iz detinjstva za nesanicu – zašećerenog mleka? Mehanizam dejstva je identičan kod mleka&šećera i kombinacije mesa&testenine. Problem leži u proteinima koji se unose zajedno sa ugljenim hidratima.

Određeni proteini imaju svoju ulogu u organizmu u toku procesa uspavljivanja i umirivanja, dok prekomerni unos ugljenih hidrata izaziva nagli skok insulina, čime se ti proteini dodatno ubrzavaju. Upravo iz tih razloga kombinacija proteina i ugljenih hidrata može u određenim situacijama da bude i idelana hrana – ali samo za one koji pate od nesanice. Ne za zavodnike u akciji 🙂  (više na tu temu)

Da to ne bude sve, ovakva hrana je i masna – a hrana koja ima i masti i ugljene hidrate jako goji. Miks nanirnica koje će vas prvo učiniti tromim a onda vas nešto gojaznije oterati u neplanirani san svakako nije poželjan. Potpuno bi promašili cilj koji je početkom večeri bio dovođenje u živahno raspoloženje – nakon čega je trebalo da usledi akcija od koje se mršavi!

low carb

Čuvajte se da ne uništite šanse za dobar provod nakon loše večere.

Živeo Low Carb! 😀

 

Leave a Reply

RSD ili EUR?
RSD Српски динар
EUR Еуро