Planovi za sledećih 10 godina sajta Vitki Gurman

8. marta 2022. bila je desetogodišnjica sajta Vitki Gurman. U tom periodu, napisala sam 700 postova, od kojih su verovatno pola recepti – nisam uspela da izbrojim 🙂

Oduvek sam imala želju da se ne bavim samo gurmanskim temama ili zdravom ishranom, već da povežem svet hrane i sa drugim temama koje nas interesuju. Tako sam pisala i aktuenlnim dešavanjima, tekstove o nezi i lepoti, pokretala važne akcije sa zajednicom okupljenom oko sajta. A dotakla se i tema o putovanjima ili psihičkim problemima.

Za neke od njih sam dobijala inspiraciju sama – ali veliki broj puta motivisali su me vaši komentari i pitanja.

Samo neki od primera su tekstovi kao što je “Prava italijanska pizza kod kuće” koji je do sada imao čak 180,000 pregleda – ili tema botoksa nakon 40. godine sa preko 42,000 pregleda. Ovi tekstovi su dokazali koliko zapravo postoji tražnja za više (raznovrsnijeg) sadržaja.

Sve gore pomenuto dovelo je do toga da sajtu poslednjih meseci posvetim puno svoje pažnje, uvedem podkategorije u dosadašnje 4 kategorije.

Sve sa idejom da učinim VG mestom gde će svi – od početnika do ljudi koji iza sebe imaju iskustvo i znanje – dobiti priliku da pročitaju nešto korisno i zanimljivo, nešto što svima nama pomaže da budemo bolji i da na kraju iznova iznenadimo sebe. Kao i sve one nama drage osobe kojima pripremamo nešto sočno i ukusno 🙂

Pored daleko bolje organizacije samog sajta možda najveća promena je upravo pomenuta ideja da u budućnosti VG postane još više mesto gde mnogi drugi, pre svega iskusni poznavaoci i profesionalci, mogu podeliti svoje znanje.

Tokom poslednjih deset godina, imala sam prilike da upoznam vrhunske kuvare, proizvođače, tehnologe i količina znanja i iskustva koje neki od njih poseduju, uz veliku ljubav prema hrani – od neprocenjive je vrednost za sve nas. Ideje, tehnike i informacije koje oni poseduju zaslužuju da budu podeljene sa svima.

U narednom periodu možete očekivati daleko više tekstova, recepata, priča od nekih meni jako dragih kolega, prijatelja, profesionalaca – i to na različite teme.

Takođe, na blogu je oduvek bilo i partnerskih tekstova, u kojima sam vam predstavljala određene proizvode, usluge ili aktivnosti. U pitanju su kompanije koje se trude da tržištu ponude nešto  jedinstveno, posebno, kvalitetno…

Često su u pitanju mali i specijalizovani proizvođači koje imaju neverovatnu strast prema svojim proizvodima. Njihovo znanje je takođe neprocenjivo i prilike za još bolje upoznavanje proizvoda i procesa. Ovo će sve čeće nalaziti svoje mesto na VG. Oduvek nas zanima proces proizvodnje hrane koju jedemo, načini gajenja, ali i mogućnosti upotrebe raznih namirnica ili kućnih aparata. Nadam se da ću uspeti da sajt upotpunim i ovakvim pričama, napravim jedan “kompletan resurs” za sve nas.

Tako da … eto 🙂 Plan je da više uvodim druge autore, kao i informativne tekstove.

Verujem da će novi koncept upotpuniti teme kojima se bavim, doneti neke zanimljive ideje i informacije – koje na drugi način ne bi bile prisutne na ovom sajtu.

Imaćemo 2 slučaja:

1) PISAC GOST

Pisac-gost je lice koje pod svojim ličnim imenom želi da objavi tekst na ovom sajtu. Ako imate temu koja vas zanima i želite da pišete o njoj (jedan ili više tekstova) – javite mi se na [email protected].

Ovi tekstovi ne moraju da budu usaglašeni s mojim ličnim stavovima i izborima. Sadržaće stavove i izbore autora tog teksta. Ipak, objaviću ih ako procenim da bi bili korisni i/ili zanimljivi čitaocima sajta- kao i da će unaprediti postojeći sadržaj. Tekst će biti prikazan u nekoj od redovnih kategorija na blogu.

Primere dosadašnjih drugih autora na blogu, možete pogledati ovde.

2) INFORMATIVNI/PROMOTIVNI TEKSTOVI

Drugi slučaj je objavljivanje informativno-promotivnog teksta. Ovo je opcija za firme i agencije, koje nemaju potrebu za Native Advertising tekstom – već žele da se objavi njihov tekst. Za uslove objavljivanja i cene javite se na [email protected]

Primere tih tekstova možete pogledati na ovom linku.

Za kraj:

  • Javite mi kako vam sve ovo zvuči?
  • Da li imate neki predlog teme – ili želju da više čitate o nekoj temi?

Leave a Reply