Idealna dijeta za tvoj horoskopski znak

Ako si već probala razne dijete i imaš utisak da baš ništa ne pomaže – zašto ne bi pitala zvezde?

Do sada si sigurno probala dijetu po krvnoj grupi, UN dijetu, razne vege-dijete, možda čak i onu s tri krompira dnevno i jogurtom (i to ako imaš sreće da si natrčala na deo sa jogurtom).

I? Ništa ne pomaže? Osećaš se kao da bi pojela i samog boga plus pola familije?

Odlično, na pravom si mestu, jer danas pitamo zvezde za pomoć! Skroluj kroz tekst kako bi pronašla svoj znak, zavali se negde udobno i uživaj 🥰

OVAN (mart 21-april 19)

Kraljica prvih nedelju dana dijete. Reži na druge posle te prve nedelje.

Rešenje za tebe: kratka, a “ubitačna” dijeta. Ona koja, kao i ti, nije maratonska već brzopotezna. Nešto što te neće smoriti već posle nedelju dana i ubiti svu vatru u tebi.

Probaj sledeće: spicy dijete, sve što je ljutkasto, sa dosta začina. Za tebe su režimi koji traju kraće, ali imaju potpuno različite obroke svakog dana.

Probaj da u svoju već postojeću dijetu uneseš više strasti. Dakle, više eksperimentiši sa začinima i raznim kuhinjama, manje se drži ovih dijeta: “3 pomorandže i pavlaka narednih 30 dana”.

Ti si žena vatra, a vatra ne voli da sedi smorena.

BIK (april 20-maj 20)

Prvo da ti kažem – saosećam s tobom. I ja sam Bik. Ako neko voli hranu, to smo mi. Problem je što i hrana voli nas. Toliko nam uzvraća ljubav da ostaje zalepljena za nas. I to najčešće ne na mestima na kojima bismo volele.

Rešenje za nas – veoma jasan praktičan da ne kažem uzemljen dijeto-plan.

Negde usput mora se uključiti i fizička aktivnost, al’ sada nećemo o tome 😂

Dakle, potpuno suprotno od Ovnova – tebi treba predvidljiva dijeta, može se čak reći ona koja je smrtno dosadna svim ostalim znacima. Ali ti voliš kad se zna šta i kako od A do Š, još ako je neko već testirao dijetu i dobio sjajne rezultate – sreći nikad kraja. Dakle dijete koje prepisuju nutricionisti, dijete slavnih (da, Adel), čak i UN dijeta.

Evo male tajne – meni radi i kupus dijeta. Ali je zaista religiozno bikovski pratim 🙂

Međutim, šta ne smeš da zaboraviš? Slatko. Ti živiš na slatkom. Neće ti raditi ako ga potpuno odsečeš. Dakle jedan dan “za varanje” uvrsti u svoju rutinu. Slatko ili testasto, moraš imati bar jedan dan nedeljno, ili jedan obrok nedeljno – kad samo uživaš.

BLIZANCI (maj 21-jun 21)

Kraljice naglih preokreta, dobro mi došle 🥰

Draga moja, ti koja imaš sposobnost da radiš 3 stvari istovremeno i još budeš super uspešna u tome – iskoristi tu tvoju sposobnost i kad je reč o mršavljenju.

Tebi neće raditi ništa što si pročitala gore! Tebi tokom mršavljenja treba dijeta koja je “usput”. Hrana koju možeš lako da pripremiš, ništa teško, ništa mučno. Najbolje će ti raditi da već postojeće obroke prepoloviš i kreneš da unosiš više manjih obroka dnevno. Naglasak na manjih.

Ako baš nemaš ideju probaj ovo – meso, salate, kiselije voće. Dijete slavnih ako voliš da se porediš i u tome nalaziš motivaciju za dalje.

RAK (jun 22-jul 22)

Račice jedu kad su tužne, uznemirene, pre spavanja, kao uteha, da proslave, “da se ne baci”… Vi osećate sve. Vi ste veltšmerc i najveće empate zodijaka.

Lista je podugačka. A hrana je verni drug.

Savet za tebe odmah, kratak i jasan – kuvaj sve svoje obroke. Tebi će mnogo koristiti da naučiš da spremiš umirujući, lep “na kašiku” obrok gde imaš punu kontrolu sastojaka (za razliku od tvog omiljenog restorana). Pazi samo da se domaći obrok ne pretvori u smotru sarmi, slaninice i masnih pita.

LAV (jul 23-avgust 22)

Draga moja lavice, tebi će prijati egzotična hrana koju možeš usput da uslikaš za Instagram. Ali pre toga – drug za vežbe i dijetu. Neko ko će da navija i bodri, ili neko kog ćeš jedva dočekati da potučeš u takmičenju “ko pre skine xy kg”.

Ako još uvek nisi sigurna u ovo što ti pričam probaj „Bali dijetu“ 🥰

DEVICA (avgust 23-septembar 22)

Deca koja su bila specijalno izbirljiva po pitanju hrane izrasla su u današnje Device 🙂

Šta tebi radi? Vege ili vegetarijanska ishrana, zapravo sve što je vrlo striktno, jasan plan, organizovana do poslednjeg detalja. S naglaskom na detoks delu.

VAGA (septembar 23-oktobar 22)

Ti si  „nekada mogu – ne mogu – izvini – neću – joj, možda ipak hoću“ – pa prvo što ću ti reći jeste: nađi partnera za dijetu. I to nekog Jarca ili Devicu po mogućstvu. Tebi treba neko ko može i ne odustaje, onda kad ti uđeš u neodlučnost.

Kad hoćeš da pobegneš od gore pomenutih trenera iz pakla, beži kod Bika. Bik ima nešto slatko.

(Ali ti ovo nisam ja rekla 😂)

ŠKORPIJA (oktobar 23-novembar 21)

Sve ili ništa. Atkins 5 meseci ili uživanje u bukvalno svemu.

Dobra vest – kad odlučiš jednom, to je to.
Loša vest – već pomenuto “sve ili ništa”.

Rešenje za tebe – bilo koja ekstremna dijeta koja bi obradovala ovaj škorpijski deo u tebi. Samo pazi da se fasting ne pretvori u lifestyle. I prati zdravstvene parametre. Ti vrlo lako sklizneš u too much.

STRELAC (novembar 22-decembar 21)

Strelčevi moji, preskočite ovaj tekst! Vi volite slobodu. Vi dišete slobodu. Vama “kavez” ne treba.

Kad krenete da nabacujete kilograme to je samo zato što ste zaboravili ko ste. Vama treba pokret. Raznovrsnost. Novo. Sveže. A ne neki list na kom piše „Dijeta, dan prvi“.

Ako vam baš ni ovo što sam rekla nije dovoljno – samo zdravije i raznovrsnije da se jede. I nikako teretana i dosadni, zatvoreni prostori.

JARAC (decembar 22-januar 19)

Jarac = struktura. Znam sta hoću. A opet sam duboko u emocijama.

Rešenje? Ttrk kod prvog nutricioniste po jasan plan. Ili probaj „kupus dijetu“. Ako to ne pomogne, trik za manjak kilograma kod tebe je zajednička zabavna aktivnost sa prijateljem. Joga, pilates, nežnije vežbe ali sa jasnim fitnes ciljem 🥰

Nađi viši smisao u dijeti i vežbama“. Primera radi:

–  „Vegan sam jer ___________(dodaj svoj razlog)“
–  „Hranim se zdravije zbog dece i ______ (dodaj svoj razlog)“
–  „Vežbam u grupi jer sam u potrazi za novom ekipom sa kojom se bolje razumem“.

VODOLIJA (januar 20-februar 19)

Ah, Vodolije…
“Uradiću ja to na moj način”.

I to je potpuno u redu jer to i jeste vaš najveći kvalitet.

Rešenje – prati svoje telo. Tebi će telo bolje reći nego bilo ko od nas ovde. Tamo gde tvoje telo želi da ide, tu idi. Ono što tvoje telo želi da jede, to jedi.

Ti se gojiš jedino onda kad ne slušaš glas svoje intuicije.

Bonus savet – make it sexy. Guglaj afrodizijake 😉

RIBE (februar 19-mart 20)

Kraljice mašte. Kraljice poetike. Kraljice snova. Dobro mi došle! 🙂

Kao neko ko Rribu ima u podznaku, moram vam reći da je jedino što vama treba – struktura.

Dakle jasno određen plan za narednih 30 dana, plus štiklir pored svakog dana, da se zna šta jeste urađeno.

Sveska za dijetu.
I držanje spiska po svaku cenu.
Makar prvih mesec dana 🙂

AUTOR: Jelena Jovanović

Leave a Reply

RSD ili EUR?
RSD Српски динар
EUR Еуро