Dođite 28. avgusta na Staropramen Piknik!

Za Staropramen me odavno vežu lepe upomene, koje datiraju od pre 7 godina…

Tada su organizovali super-zabavan blogerski izazov. Nekoliko nas je “ukrstilo varjače” i pripremilo jela koja dobro idu uz pivo 🙂 Imala sam puno sreće, pa sam tada ušla u polufinale s receptom za piletinu s karamelizovanim lukom i urmama. A zatim pobedila u finalu, kada smo nas 3 kuvale uživo pred žirijem.

Ovo jelo mi je, očigledno, toliko ostalo u dobroj uspomeni & lepom sećanju, da sam ga sada napravila i u video-verziji za Instagram
(kliknite na fotografiju za video recept):

Nakon finala, otputovala sam u Prag u obilazak Staropramen fabrike. Pored tog obilaska i ispijanja Staropramena u samoj fabrici, “na izvoru” – proveli smo dosta vremena uz hranu i pivo, kako bismo detaljnije upoznali gastronomiju ovog prelepog grada.

Koliko je bilo zanimljivo, možete da pročitate u mom Gastro izveštaju iz Praga. Guščija džigerica, pačije grudi, Pork Sholder doveden do perfekcije, zečetina neverovatnog ukusa… Napisla sam sve do detalja!

Po povratku, bila sam jako inspirisana njihovim jelima, pa sam kasnije prijateljima pripremala slične đakonije.

Još pamtim jedno druženje, kada sam spremila sladunjav crveni kupus koji je bio prilog, knedle čiji sam recept pokupila u Pragu i sporo pečeni svinjski vrat 🙂 I dan danas neumorno konfitiram zečije noge, nastavila sam da pačije grudi serviram uz sos od voća i uz “carsko meso” poslužim pire od jabuka.

Novo Staropramen druženje – PIKNIK!

Sada vam je sigurno jasno zašto sam se obradovala kada je Staropramen pozvao na novo druženje 🙂 I to nešto što takođe već volim – priroda, svež vazduh i otvoren prostor.

Staropramen piknik je u Mokrinu – tačnije u event centru Mokrin House – 28. avgusta.

Počinjemo party u 16 h i kažu da će trajati do 22h. Samo što ja nikada ne verujem da dobra žurka može da se završi baš kad je napisano 🙂 Videćemo da li sam bila u pravu!

Klik na fotku da vidiš više detalja na Staropramen Piknik FB eventu!

Šta ima tamo? I ko može da dođe?

Ulaz je slobodan i može da dođe ko želi 🙂 To je najbolji deo!

  • Ako ste raspoloženi, možete da se prijavite putem ovog linka i napišete s koliko prijatelja dolazite na Staropremen Piknik. Ali ovo nije obavezan, niti neophodan korak.

Zatim…

  • Čeka vas Staropremen pivo i klopa (burgeri, tortilje, finger food) – Staropramen časti 🙂
  • A čeka vas i dobra muzika. Prvo će DJ Malina zagrejeti atmosferu, a nakon toga na binu se penje lokalni bend Drvo Truo.

Kako do Mokrina?

  • Sopstvenim prevozom. Zbog čega je i dobro da se organizujete s društvom i dođete u grupi. Sve ostalo je obezbeđeno na licu mesta.

Naravno, pored vaših prijatelja s kojima dođete u “Mokrin House” – biće tu i dosta nas koje znate s društvenih mreža. Već sam saznala koji gastro-blogeri idu i jedva čekam da sretnem neke od svojih drugarica 🙂 Idu i naši “offline” prijatelji.

Jedva čekamo da dođete!

Da nazdravimo uz hladni Staropramen, družimo se, fotkamo – pa takođe, zajedno se pozdravimo od ovog tropskog leta 2022.

I onda spremno uskočimo u radnu jesen 🙂

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAJA (@vitkigurman)

Leave a Reply