Scavolini kuhinje – sofisticirani italijanski stil i elegancija

U prošlim vremenima, izrada kuhinje po meri i želji, bila je pravi izazov za svako domaćinstvo.

S jedne strane bi često bili majstori koji kasne i ignorišu rokove (čast izuzecima). A s druge strane, postojao je rizik da li će konačan proizvod zaista odražavati početnu viziju (ponovo čast izuzecima).

No, današnje vreme je donelo potpunu transformaciju ovog iskustva.

Danas, dolazite u izložbeni salon kuhinja „Scavolini“ u A bloku, gde možete da pogledate ove moderne i kvalitetne kuhinje. Odmah ćete primetiti da je izgled svake od njih perfektan i pažljivo osmišljen. Nije lako da se odluči koja je ona idealna… Sve su izuzetno atraktivne, što je očekivano od prestižnog italijanskog brenda, poznatog po besprekornom dizajnu.

Moj ukus je takav da nisam nikako mogla da kažem da li bih više vremena provodila u Delinea ili Evolution kuhinji. Možda i modernoj Diesel? Kad odete na jedno mesto i među 5 odabranih, izloženih kombinacija – 3 vam momentalno prirastu za srce, svakako znači da ste na pravom mestu 😊

Oktobarsko predstavljanje Scavolini kuhinja

Moj prvi susret sa Scavolini brendom desio se 5. oktobra, na posebnom događaju, koji je organizovan s ciljem da se javnosti predstave prednosti, lepota i funkcionalnost kuhinja ovog uglednog italijanskog proizvođača.

Kažu da su njihove kuhinje mesto gde se „elegancija i funkcionalnost stapaju u savršenom balansu” – i ovo ni za sekundu nije preterivanje.

Sa više od 6 decenija iskustva u izradi kuhinja, Scavolini kreacije, koje kombinuju drvo, metal, staklo i kamen, odišu neizmernom elegancijom, dok praktičnost ostaje prisutna u svakom aspektu, svake izložene kuhinje.

Naravno, dizajni su prilagodljivi dimenzijama i obliku prostora u kome će biti buduća kuhinja u nečijem domu. Upravo zato postoje kompjuterske animacije i stručna pomoć prilikom modifikacija, koje će diktirati lične potrebe i specifičnost svakog prostora.

Kao osoba koja je kuvala u velikom broju kuhinja, što u svom prostoru, što „u gostima“ – veoma lako uočavam šta je u kuhinjama nefunkcionalno, nedostupno, koji uglovi nisu iskorišćeni i kada je raspored elemenata takav da otežava kretanje u prostoru. A kuvala sam u starim kuhinjama, kuvala sam u novim i modernim. Smatram da prilično umem da uočim ovakve detalje 😊

I baš zato, jako cenim kad primetim da kuhinja spaja atraktivnost i estetiku sa savršenim organizacionim rešenjima, prilagodljivim ličnom stilu kuvanja.

Naši utisci sa Scavolini događaja

Zaljubiti se u Scavolini kuhinje je slično zaljubljivanju u mlađem dobu. Prvo vas s nogu obori neodoljiv izgled, a tek posle shvatite da su i dublji aspekti jednako impresivni.

Kada smo stigli na mesto događaja, dočekala nas je raskošna ponuda hrane, što možete videti na priloženim fotografijama. Prvo smo dobili više informacija o brendu, a zatim smo imali mali cookigng show, koji je vođen od strane poznatog šefa Dejana Stankovića.

Razgovarala sam s Dejanom o jelima koja je odabrao za ovaj događaj, a prvo jelo kulinarskog performansa bio je Beef Wellington. Pitala sam Dejana zašto se odlučio baš za nešto toliko kompleksno i zahtevno – a Dejan mi je rekao: „Ekskluzivne kuhinje zaslužuju upravo ovakvo ekskluzivno jelo“.

Naša poznata influenserka, Anastasija Đurić se javila da asistira Dejanu koji je pokazivao kako se servira Beef Wellington. Nas dve smo prvi put komunicirala kada je isprobala moj recept za rižoto s gamborima – tako da već znam da Anastasija rado kuva i ceni dobru hranu. Kaže da se javila da pomogne oko serviranja baš ovog jela, jer je to omiljeno jelo njenog supruga Stevana. Na taj način, dobila je priliku da otkrije još neke tajne pripreme 🙂

I na kraju, želim da naglasim glavnu poruku događaja:

Scavolini kuhinja nije samo kupovina, već investicija u svakodnevno uživanje, jer donosi vrednost prostoru i unapređuje životni stil. Postaje srce doma i mesto gde možete da se iskaže strast prema kuvanju, više nego ikada pre.

Odabir ovog fascinantnog italijanskog dizajna, izuzetne funkcionalnosti, ne donosi samo estetsko zadovoljstvo – već i životni stil sa više elegancije i sofisticiranosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAJA (@vitkigurman)

Za više informacija, posetite Scavolini web sajt – kao i njihovu Instagram stranicu.

Leave a Reply