Grill aparat. ILI – priča o tome kako je jedan “single” muškarac počeo da kuva

Svakojake zanimljive stvari možete da otkrijete posmatranjem muškaraca koji žive sami. A ja imam koliko drugarica – toliko i drugova. Pa imam koga da posmatram i slušam 😀

Prva stvar je da se dele na one koji sjajno kuvaju i puno znaju. Ili nemaju pojma i jedva se snalaze. Nekako imam utisak da ih nema baš toliko u zlatnoj sredini. Prvoj grupi svaka čast!

E, sada – ovi drugi, uglavnom ne pale rernu. Mislim da im je zastrašujuća. Imaju jako mali broj, ne baš sjajnih, šerpi i tiganja. Veoma limitiranu kolekciju začina.

I među ovim drugima, izdvaja se jedan moj, jako dobar drug. Čovek je shvatio da mu se ne isplati da investira u sudove, opremu ili začine. Kupio je samo jednu stvar koju koristi bukvalno svaki dan. Kupio je ozbiljan Grill aparat.

OK, najčešće šopinguje meso koje je već spremno za grill – poput ćevapa, pljeskavica, začinjenih rebara, povremeno otkoštane karabatake, svinjski vrat, pa zamislite – desi se i belo meso. Ume da izgriluje i pečurke, a setio se da slično uradi s paprikom i crnim lukom 😉 Usput, naučio je još ponešto:

 • Kupuje zapakovane & oprane salate.
 • Kupuje gotove sosove i pesta za testeninu. Jer (mašala) zna da skuva testeninu.

I tako, uz samo jedan aparat umesto opremanja cele kuhinje – čovek sam spremi ručak i večeru, skoro svaki dan. Sve ovo je mnogo, mnogo bolje od onoga kako se hranio nekada – kad nije izbijao iz Fast Fooda & redovno je zivkao dostavu hrane.

King Kong VS. Kolibri

On je uzeo jako dobar i kvalitetan grill, većih dimenzija, s podešavanjima temperature, koji može potpuno da se rasklopi. Kupio je sebi King Kong Grill 🙂

Ja, za razliku od njega, imam prepunu kuhinju sudova za kuvanje i kućnih aparata. Imam čak i jedan prilično ozbiljan grill tiganj. Zato sam se odlučila za manji grill aparat, više kao pomoćni uređaj. U poređenju s onim King Kongom, ja imam malog Kolibrija 😀

Mališa je savršen za moje, potpuno drugačije potrebe:

 • Prvo, nekada je hranu stvarno lakše napraviti u grillu. Tipa kesadilje koje ne moramo da okrećemo i napravimo lom u tiganju.
 • Nekada stvarno želim grill markere na hrani, pogotovo ako je fotkam. To je teže uraditi u grill tiganju.
 • Ne volim klasične tostere koji imaju definisan prostor za parče hleba, ili ne daj bože – seku hleb na trougliće. Bolje je imati mini grill za tople sendviče. A to mi je potrebno kad dolaze bratovi klinci. Vole.
 • Uz manji grill nije mi potreban poseban aparat za galete. Pogotovo za moje Low Carb galete.
 • Mogu začas da izgrilujem voće za obrok salate s mesom, ili za uz sladoled leti.

Na Bazzar.rs, među malim kućnim aparatima, imate prilično veliki izbor grill uređaja.

 1. Od onih kakav je moj manji grill uređaj bez dodatih naprednih funkcija podešavanja temperature ili potpunog otvaranja za 180 stepeni.
 2. Do stvarno ozbiljnih i većih aparata, koji mogu da budu baza jedne “muške”, ili čak studentske kuhinje – koja nema puno opreme.

Nove ideje za mog druga

Kako sam se ovog meseca odlučila da odaberem grill kao uređaj meseca, a inspiracija za to jeste bila upravo moj, gore pomenuti drug – odlučila sam se da spremim brza i laka jela koja njemu mogu da budu motiv da proba nešto novo & drugačije. Dakle nikavo crveno meso, ćevapi, pljeskavice, ražnjići i slično. Samo jela za koja već znam da se nije sam setio da ih napravi u svom King Kongu 🙂

Slede recepti za:

 1. Monte Cristo sendvič – omiljeni sendvič mojh bratanaca
 2. Grilovanu Cezar salatu – da ima ideju šta da kuva kad nađe devojku 🙂
 3. Trougliće s dimljenim losom – takođe zbog te buduće devojke, jer nije OK da joj spremi samo Cezar slalatu 😀

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAJA (@vitkigurman)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAJA (@vitkigurman)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAJA (@vitkigurman)

Posetite Bazzar.rs i pogledajte ponudu u kategorijama: 1. MALI KUĆNI APARATI  &  2. KUHINJA

1 Komentar

 • Interesantne ideje,moracu da ih isprobam.Danas mi stize solis stoni gril i upravo trazim recepte i ideje sta da pravim.

Leave a Reply