GEL LAK kod kuće: detaljno uputstvo za skidanje i stavljanje

Od kraja decembra 2018. počela sam da radim gel lak kod kuće. Sama. Pre toga nisam čak ni otišla u salon da vidim kako se radi…

Nisam išla jer nisam osoba koja ima živaca da sedi u salonu dok mi neko šmirgla po noktima. Jednostavno nemam strpljenja… A i ovo što sada radim, obično radim kasno uveče. Tako mi odgovara.

Kako sam se odlučila da probam? Problem je nastao na snimanjima kad mi običan lak popuca u sred rada, ili se peršun i biber zaglave pod noktima 🙂 Još gore bi bilo kad to ne uočim odmah.

Počela sam jako skromno: s jedinim nude gel lakom i jednim roze. Jedini razlog što sam počela da radim gel lak je da bi mi nokti izgledali uredno i nenapadno. Zato nisam ni imala želju za previše boja. Kasnije se i to promenilo 🙂

Neke bitne stvari:

 1. Pošto nisam nikada išla u salon, pre nego što sam sama počela da radim, svakako su mi trebali saveti. Konsultovala sam se oko postupka i opreme s Milicom Pokimicom, koja se bavi izlivanjem noktiju. Realno, ne bi bilo moguće da uradim sve na svoju ruku, bez stručnog konsultanta kome se još jednom zahvaljujem 🙂
 2. Nokte na nogama na početku nisam radila ovom metodom, ne znam zašto mi je delovalo da bi bilo neugodno. A kasnije sam se „navukla“ i na to.
 3. Nisam htela da kupim preskupu opremu, jer nisam imala ideju da li će mi se cela priča svideti. Uzela sam lampu preko sajta „kupujem-prodajem“, a za početni materijal odabrala Galaxy proizvode, jer se lako nalaze.

Da li možete da radite gel lak sami?

Prva stavka je da umete lepo da namažete običan lak. Ja nikada nisam bila nešto super-talentovana, ali se nikada ne išaram po koži i umem da nanesem ravnomerni sloj – što je bilo sasvim dovoljno.

Druga, mnogo bitnija stavka je da su nokti i zanoktice zdravi. Kao što puder ne služi da se prikrivaju problemi s tenom, nego se to leči – tako ni gel lak ne služi da se sakrivaju problemi s noktima i zanokticama. Ako sumnjate da imate neki problem, ne igrajte se i idite kod profesionalca.

I na kraju je pitanje investicije u opremu i materijal. Jeftinije je imati obične lakove i aceton. Za ovu gel zabavu potrebno je da izdvojite oko 50-60 EUR i da stvarno kupite sve. Nije strašno jer će vam materijal trajati mesecima. I na nekim stvarima ne treba štedeti. Čitam po forumima kako devojke skidaju gel lak acetonom, onda idu problemi sa isušenom kožom, uništenim zanokticama, ispucalim noktima… Ako nećete da radite to kako treba i čuvate kožu/nokte – bolje nemojte ni da radite.

To je bio onaj deo „da me ne grize savest što vam nisam odmah rekla“ 🙂

Tutorijal ću početi sa skidanjem laka, koje je mnogo zahtevnije, a onda ćemo preći na stavljanje gel laka. Tu su slike i objašnjenja  – kao i jedan video od oko 2 minuta. Nije mi nešto uspeo, ali se vidi šta radim.

Letnje divljanje s bojama 🙂

Skidanje gel-laka

Pre nego što sam počela s ovim, jedina stvar koja me je odbijala bile su priče o skidanju gel laka. Te je teško, te je nekima bolno, te se oštećuju nokti… Evo za 9 meseci kako radim nokte – nisam doživela ništa od toga. Nokti nisu glatki kao da ne radite baš ništa, ali su nakon skidanja gel laka takvi da možete da stavite običan bezbojan lak i da sve izgleda najnormalnije. Ipak, za skidanje koristim specijalizovane proizvode i prilično sam nežna prema svojim rukama.

Za skidanje gel laka potrebno vam je da imate:

 1. Aluminijumsku foliju – obična iz samoposluge
 2. Skidač gel laka – ja koristim ovaj sa slike. Kupljen je u Aleksandru na početku i još ga nisam potrošila. Koštao je manje od 500 dinara i evo ne mogu da shvatim zašto devojke i dalje štede na njemu, pa koriste aceton?
 3. Grubu turpiju granulacije 180/100 – nemam pojma koliko je koštala, nešto sitno
 4. Tupferčiće – uzela sam celu rolnu s ovim specijalnim. I njih koristim od početka i nikako da potrošim. Bili su oko 400 dinara.

Na slici vidite dotrajao gel lak, čak sam zbog neke gužve i želje da uradim tutorijal kasnila sa skidanjem par dana.

Prvi korak je da oštetite turpijom gornji sloj (top coat). Pazite kad ovo radite da ne potkačite svoje nokte ili zanoktice. Ne morate čak ni sve da sastružete. Meni se par puta desilo da zaboravim da isturpijam, pa se sve skidalo bez problema. Znači mala oštećenja gornjeg sloja laka su više nego dovoljna.

Odvojite na jednu stranu 5 malih folijica i 5 tupferčića – a na drugu to isto za drugu ruku. Ja radim prvo desnu ruku, pa levu – nikad ne radim obe ruke odjednom. Uglavnom sedim s folijom na rukama dok gledam film ili seriju, pa skidanje ne ide na živce. A videćete posle zašto nikad ne radim obe ruke odjednom 🙂

Dakle, idemo ruku po ruku… Natopite svaki tupfer s malo tečnosti za skidanje – pa upakujte ruku. Imate na sledećem video snimku kako se to radi. Kad završite jednu ruku, uradite drugu.

Ovako se pakuje ruka u foliju, koja se držite 15 minuta. Ne morate ništa da stiskate niti da sedite na ruci 🙂 Samo sačekajte stvarno 15 minuta i lak se posle prelako skida.

Moram da napišem i komentare za ono što sam pokazala u video snimku:

 1. Videli ste koliko lak začas pada s prsta i turpiju koju obavezno morate da imate (bela kockasta). Jedini put kad sam oštetila nokte, bio je kada sam pokušala da koristim onu metalnu glupost koja je kao „specijalni“ alat za skidanje gel laka. Ne bacajte pare i upotrebite nokte druge ruke da skinete lak. Sad vam je jasno zašto insistiram na tome da se radi ruka po ruka 🙂 Kad radim ovako, oštećenja nokatne ploče su zanemarljiva. Mogu reći da jedva da neka oštećenja postoje.
 2. U momentu kad zgulite stari lak, ne izgleda baš idealno. Ali ne žurite… Upotrebite kockastu belu turpiju da nežno izravnate nokatnu ploču, a onda operite ruke i pod vodom još malo doradite noktom druge ruke neravnine i zaostatke. Nakon toga, stavite kremu za ruke i nokti će izgledati normalno, kao na slici dole. Drugim rečima, nekon skraćivanja noktiju – mogla sam da stavim i običan bezbojni lak – sve bi bilo OK. Ovo treba da vam bude znak da sve radite kako treba.

Stavljanje gel-laka

Možete malo da odmorite ruke pre nego što uradite novi gel lak, a i ne morate. Meni prija da nakon skidanja budem 1-2 dana bez njega, ali se dešava i da momentalno uradim novi manikir.

Naravno, prvi korak je onaj koji biste imali i kod klasičnog laka: turpijanje, sređivanje zanoktica i sl. Odradite to na vaš uobičajen način. Oblikujte i skratite nokte kako volite…

Nakon toga, ponovo uzmite belu kockastu turpiju i malo njom ispolirajte nokatnu ploču. Nežno sredite neravnine i ne šmirglajte previše – budite blagi. Ako skidanje radite kako treba neće biti potrebe za nekim posebnim turpijanjem.

Zatim obavezno upotrebim običan tupfer natopljen alkoholom. Brišem nokat ka zanokticama, da odmastim nokatnu ploču (to je važno) – ali i da malo dezinfikujem kožu, za slučaj da sam negde napravila kakvu mikro-povredu i sl.

Sledeći korak je „primer“. Postoji kiselinski i bezkiselinski. Koristim bezkiselinski Galaxy. Primer takođe služi za pripremu i odmašćivanje nokatne ploče. Ne maže se na zanktice već samo na nokat i pazite na ovo. Primer ne ide pod lampu – samo nanesete jako tanak sloj i sačekate par sekundi da se prirodno osuši. Od ovog momenta više nema nikakvog pipanja noktiju dok ne završite ceo proces.

Sada će vam trebati lampa!

Nisam nikakav stručnjak za lampe, ali sam shvatila da što je slabija, to više vremena treba i da su UV lampe zastarele. Uzela sam LED lampu jačine 48W. Za kućnu upotrebu – super. Bila je nešto oko 3500 dinara. Pozadi ima dugmence za 30 i 15 sekundi, ali kad ubacite ruku ona se upali sama i to paljenje nema štopericu. Zato, kad god ubacim ruku, pritisnem dugmence „30 sec“ da je isključim – pa opet pritisnem dugmence „30 sec“ da ponovo uključim.

Na nokte pripremljene „primerom“, maže se „bazni lak“. On se pod lampom „peče“ 30 sekundi. 

E, sada – bitno! Ovi lakovi nikave veze nemaju s onim klasičnim. Gel lak se ne suši. Ni u bočici, ni na noktu. Drugim rečima, možete više puta da prelazite četkicom i popravljate.

Važno je, jer će vaš manikir biti propast ako slojevi koje stavljate budu debeli. Slojevi moraju da budu tanki. Gel lakovi su nešto gušći od klasičnih, a posebno je gust završni sloj. Zato, umočite četkicu u bočicu, malo je ocedite i na svaki nokat stavite po malo baznog laka – kao tačkicu. Opet obrišite četkicu da višak vratite u bočicu, pa namažite lepo nokat po nokat. Pošto nema sušenja, nema ni potrebe da žurite.

Važno je samo da vam lakovi na dospeju na kožu. Razlozi nisu ništa strašni ali su malo neprijatni. Zalepljena zanoktica, blagi osećaj peckanja pod lampom i brže pucanje manikira na ivicama. Ako ste malo trapaviji držite pored čačkalice i skinite svaki višak pre nego što nokte stavite pod lampu. Kad ih „ispečete“ gotovo je – a dotle su korekcije moguće.

Dakle, namažite obe ruke, pa jednu po jednu ruku ubacite u lampu na po 30 sekundi. Ne pipajte nokte jer je površina jako lepljiva – pa pređite na nanošenje boje…

Kako se nanosi boja?

Što se boje tiče, ona se maže u dva tanka sloja – a svaki sloj se „peče“ pod lampom po 1 minut. Znači namažete jedan sloj, pa ispečete 1 minut. Zatim mažete drugi sloj, pa i njega ispečete 1 minut. Gledajte kad radite prvi sloj da više definišete ivice i donji deo laka kod zanoktice. A kod drugog sloja da to stvarno lepo izgleda.

Daću vam i jedan ozbiljno dobar savet kada je u pitanju gel lak u boji! 😉

Nije nikakav problem da naručite gomilu jeftinijih lakova u boji sa sajta poput Aliexpress. Da se nisam igrala s tim, nikada ne bih otkrila da zapravo obožavam da nosim nokte u „petrolej“ i plavoj boji. Da leti uživam u jakim „ciklama“ nijansama…  Ipak, kada shvatite da neku boju baš volite da nosite, onda se baš ozbiljno potrudite da je nađete od stvarno kvalitetnog proizvođača. Razlike u izgledu i trajnosti su ogromne, ali čekam da steknem više iskustva, isprobam više brendova – pa ću jednog lepog dana podelite i ove utiske.

Poslednji korak je završni sloj „top coat“. Neka moja greška je što sam se ranije kod ovog sloja opuštala, jer kao – providan je. Dešavalo se da umažem zanokticu ili ga ne nanesem svuda ravnomerno. Sad sam se opametila, pa mu posvetim istovetnu pažnju kao i ostalim slojevima.

Galaxy Top Coat mi se vremenom nije pokazao kao dobar proizvod, jer nakon završnog brisanja nokta alkoholom, veoma vidljivo gubi sjaj. Prešla sam na Bluesky Diamond Top. Nema šljokice, već sjaj koji poprilično ostaje i nakon brisanja alkoholom.

Pošto je Top Coat gust, kod njega koristim istu metodu kao kod baznog laka: stavim tačkicu na svaki nokat – a onda polako radim jedan po jedan nokat. Tako nikada ne natrpam previše.

Top coat se peče pod lampom 30 sekundi. Nakon ovog lak je suv, ili bolje da kažem „plastika se stegla“ jer bi to bilo tačnije – ali se i dalje jako lepi. Ne pipajte ga. Pustite da se sve malčice ohladi, minut recimo – pa natopite tupfer alkoholom, prebrišite lepo nokte i to će odmastiti gel lak. Sada ste završili posao.

Operite ruke sapunom, namažite ruke i zanoktice nekom bogatijom kremom za ruke – i mirni ste 10 dana 🙂 Ima čestih sveta da se ruke i zanoktice mažu kokosovim uljem, ali ja nisam imala nikakvu potrebu za tim. Ipak, napomenuću da sam heavy user“ krema za ruke. Koristim ih uvek, kad god taknem vodu, od kad znam za sebe.

Na fotografijama u tekstu imate neke moje boje i ideje, bar one koje su ovde završile nakon što sam se setila da ih fotografišem 🙂 U principu, kada se koristi jedna klasičnija boja – sve izgleda obično i uredno – što i jeste cilj. Neće izneveriti na plaži, na bazenu, dok kuvam, snimam, sedim u društvu i slično…

Uglavnom, praktično je, fino izgleda, ne gubi sjaj, stvarno olakšava život, brzo je kad malo uvežbate da radite –  generalno, rasterećeniji ste. Definitivno mi je drago što sam ovo naučila da radim – a nadam se da sam ovim tekstom pomogla nekom od vas. Posebno ako vam je posao takav da su vam ruke uvek izložene.

Ako imate neko pitanje tu sam 🙂 Ako imate i neki savet ili preporuku, rado bih čula i to…

Svakako javite ako ste se posle ovog teksta osmelili da probate sami – zanima me kako je avantura prošla 🙂

 Pratite me i na Instagramu!

51 Komentara

 • Mnogo pametnije je uklanjati gel lak drvenom ili plastičnom špatulom, a ne noktom druge ruke. A imam i još jedan savet. Na ovom videu gde postavljate tupfere sa skidačem gela, obmotavate ceo prst tupferčićem. Čini mi se da tako skidač gela isušuje bespotrebno kožu jagodica prsta. Ja svoj tupferčić ispresavijam u veličini nokatne ploče, natopim removerom i uvijem folijom.

  • Posle užasa sa metalnom špatulom, imam averziju prema bilo kakvom alatu… Moguće da mi tako odgovara jer ne nosim duge nokte bukvalno nikada 🙂 Sigurna sam da će savet biti koristan onima koji nose duže nokte, jer tada verovatno ovo ne bi bilo toliko jednostavno…

   Nisam imala problema s isušivanjem, ali baš ni minimalnih – mada sam napisala da sam ovisnik kad su kreme za ruke u pitanju i da ih mackam po ceo dan. Moguće da je to razlog, ili ovaj skidač ne isušuje.
   Svakako dobra opomena na one koji nemaju po kremu za ruke u svakoj sobi 😀

   Hvala!

 • Ja radim sve po ovim koracima. I kad prstima pipam nokte sve je suvo, glatko, sjajno… ali npr kada utisnem nokat druge ruke u lak, ostane crtica u top coat-u. Privremeno, odmah se povuce. Da li se to i vama desava?

 • Sta mislite o mešanju razlicitih brendova (npr. Jedan brend baza, drugi brend boja…)?
  Da li vam se ikada desilo da kada osusite top coat i prebrisete maramicom posle par minita vidite sitne mehurice koji su toliki iritantni (kako ih se resiti)?- meni se na primer to desava sa Galaxy bojom hot chilli, doduse koristim bazu nekog drugog proizvodjaca.
  Lampa mi je UV/Led 48w

  Hvala unapred 😊

  • Sve vreme primer, bazu i top coat koristim samo jedan brend – a boje menjam.
   Ipak, na mehuriće mora da se pazi tokom nanošeja svakog sloja. Moje iskustvo je da je ili previše laka po sloju ili se prebrzo maže. Ili loše pripremljen nokat (nije isturpijan onom kockastom belom turpijom kako treba).

 • Koristim IBD bazu i Top coat a Galaxy hibrid llakove, međutim imam utisak da sada kada radim gellak da su mi nokti kao silikon, nekako gumeni na dodir i nemaju sjaj kao što bi trebali. Molim Vas ako imate savet ili iskustvo da mi kažete šta bi mogao biti razlog?
  Hvala unapred! 🙂

  • Ne znam, stvarno – nisam uopšte eksperimentisala s brendovima, niti planiram.
   Ovo što sam već napisala u tekstu mi radi posao i teško da ću se nešto više baviti temom (u smislu testiranja brendova ili nekih inovacija).

 • Gde nabaviti potrebni materijal? Da li ima u našim klasicnim radnjama poput dm, lili, aleksandar ili da mi preporučite sajt sa kog narucujete. Hvala

 • uradila sam gel lak i sve sam mazala u jednom sloju osim boje njega sam u tri i izgledaju tanko da li je i vama tako?

   • Cao,s obzirom na trenutno stanje odlucila sam da i ja kupim opremu i da krenem raditi sebi kod kuce gel lak.Jel mi mozes pliz napisati sta mi je sve potrebno da kupim?Narucicu u Aleksandru,kao sto si navela.Hvala

 • Upravo sam završila. Sve je proteklo u najboljem redu i prezadovoljna sam 🙂 Kao i ti, nikada do sada nisam radila gel lak. Ovo je prvi put i sama sam ga uradila, naravno uz pomoć tvog teksta. Hvala 🙂

 • Draga Majo, hvala ti puno na detaljnom upustvu! Pre nego sto sam pronašla i pročitala tvoj tekst, očajna zbog manjka vremena, da zakazem i dočekam termin, svratila sam do Aleksandra i kupila(po savetu prodavačice) sve što sam kasnije videla kod tebe. Lampu sam dobila, uradila sve prema tvojim instrukcijama i završila sa salonom što se tiče noktiju. Pratim tvoj blog odnedavno i mogu ti reći da sam oduševljena. Sve najbolje ubuduće!
  Ne vitki, samo gurman 🤣 Biljana

 • Da li vam se dešavalo da boja krene da se skuplja? Namazem ceo nokat i on krene ka sredini, sa strane boja nestaje.

  • Ne, nije… Moguće da je do boje i brenda. Stvarno ne znam 🙁
   Ja sam imala jedan „Born Pretty“ koji je curio ka zanokticama i bacila sam ga odmah. S ostalim lakovima istog brenda nije bilo tih problema.

 • Vec duze vreme radim gel lak. Trajao mi je i po 20 dana. U zadnje vreme ne prodje ni dva dana i gel mi se odvaja od nokta. Radim ga na potpuno isti nacin i sa istom opremom. Nokatnu plocu i zanoktice sredim, a ipak nesto ne valja. Znate li mozda u cemu je problem?

 • Zdravo, uradila sam gel lak potpuno onako kako je ovde napisano.. Baza i top coat su marke magk, a boja je venalisa. Posle 2 dana je poceo na ivicama da se skida, da li neko ima iskustva sa ovim markama? Sta bi moglo uzrokovati njegovo skidanje na ivicama?

  • S Galaxy top-coat se gubio sjaj. Sada imam drugi top-coat i sve je OK (Bluesky dijamantski sjaj).

   E sada, Galaxy lak skinem začas, a oko Bluesky laka se mučim sa skidanjem. Zato sada koristim Galaxy primer, bazu i lak – a samo top-coat Bluesky.

   P.S. Naravno, ovo je stvar ukusa… Nisam probala više Bluesky lakova, samo jednu od „nude“ nijansi – ali zbog teškog skidanja, odustala sam od kupovine još 2 nijanse koje su mi se jako dopale. Ne znam da li su svi lakovi takvi, pa ne bih da rizikujem. Više volimda radim gel-lak češće nego da dugo i teško gulim stari s noktiju. Možda nekome odgovara obrnuto 🙂

    • Hvala 🙂 To je bio savet koji sam dobila i eto… Otkrila sam kasnije da postoji posebno sredstvo za finiširanje… Ali ga nisam kupila jer mi se to s Bluesky ne dešava.
     Kupiću ga kad odem naredni put do Aleksandra – dobro je da si me podsetila 🙂

 • zdravo, koristim galaxy gradivni gel 3 u 1, koristila sam ga 2 puta do sada i drzim ga u neseseru na sobnoj tepmperaturi, no medjutim on se potpuno stegao, toliko da ga cetkicom ne mogu uzeti, zanima me sta povodom toga mogu uraditi da bih ga iskoristila i u cemu grijesim?

  • Gelovi su osetljivi na UV svetlost, kako iz lampe, tako i UV sunčeva svetlost. Često se dešava ukoliko nestane struje u salonima, devojke suše gelove na suncu. Koristila sam taj gel, sam od sebe se ne može stvrdnuti , ukoliko se pravilno drži. Dovoljno je kratko izlaganje UV svetlu i ode mast u propast.

 • Draga Majo,odlucila sam da radim gel lak ali sam puno puta procitala da ne mora primer,vec samo alkohol za odmascivanje i koliko se minuta suši ako moja lampa ima 38W

 • Da li se baza takodje treba da se odmasti alkoholom ili se direktno nakon susenja nanosi boja? 😊

 • I ja radim sve po ovim koracima i nisam imala problema ni sa zanokticama i sa pucanjem. Al imam drugaciji problem..
  Imam sredstvo za fiksiranje gela isto od galaxy-a, i kad hocu da obrisem top coat on se od tog sredstva bukvalno matira.. Npr prvi nokat kad obrisem ostane sjajan al svi ostali su matirani..

 • Draga, hvala puno za ovaj detaljan opis, sve je potpuno objašnjeno❤️Imam samo nedoumicu kada odmastim nokat, da li staviti Primer, pa Bond ili samo jedno od ta dva, pošto imam i jedno i drugo. Veliki poljubac😘

 • Mene interesuje da li može da se preskoči boja? Znači da se na bazu direktno stavi top coat. Htela bih izgled providnog laka za nokte tj. samo da ih ojačam.

  • Da, može i jako lepo izgleda 🙂 Kao bezbojan lak. Samo stavi 2x top coat.

   Ali da znaš da postoje i tzv. „žele lakovi“. Ima ih Born Pretty na Aliexpressu. Takođe ostaje providno, ali daju nijansu.
   Ako ne voliš boje, baci pogled i na to 🙂

 • Поздрав. Пратила сам кораке,све је врло лепо и концизно, јасно, недвосмислено. Хвала на туторијалу. Што се каже операција успела🙂
  Уместо обичне базе и завршног слоја, користила сам rubber базу и no cleanse завршни слој.

  • Molim Vas, ako mozete samo da mi objasnite postupak. Ja sam juce kupila opremu i uradila nokte, medjutim, predugo mi je trebalo da se osuši, i cini mi se zbig rubber baze. Svaki sloj sam drzala u lampi 2min i plus prelazila alkoholom. Gde gresim?

 • Hvala na detaljnom uputstvu! Pocela sam i ja sama da radim nokte. Imam samo jedan problemcic. Desava mi se da krenu da se odvajaju vec nakon 2,3 dana. Jel znate mozda sta je najveci uzrocnik tome? Hvala

  • Isto se i meni desava,pa bih volela da znam u cemu je problem? Cak sam pocela i dehidrator da stavljam pre primera jer sam mislila da su mozda previse hidrantni pa nece lepo da se veze baza. Inace koristim sve Galaxy proizvode.

   • Hmmm…. Ja sada koristim Galaxy bazu i gomilu različitih boja. Top coat i dalje Bluesky.

    „Primer“ sam uvek koristila. Pre „primera“ nokte brišem alkoholom.
    A pre svega toga ih obavezno malo „pecnem“ onom belom turpijom da budu što ravniji.

    Istina, različiti lakovi mi traju rezličit period vremena…

    Najtrajniji brend koji sam probala se jako teško skida.
    Ipak, meni je važnije da mogu da ih skinem bez mučenja nokatne ploče, nego da traju duže od 7 dana. Ali 2 ili 3 dana je stvarno malo…

    Probajte metodu „bela turpija + alkohol + primer“… Pa tek onda baza,boja i topcoat.

 • Dosta sam citala o mackanja gel laka kod kuce pre nego sto sam krenula sebi da radim i Majo ovo sve sto si ti napisala je bas bas super! I ja sam moje prosle nedelje prvi put namackala sama i bas sam zadovoljna kakvi su i kako je lako bilo to sve odraditi. Iste korake i ja preduzimam kako i ti. Jedino sto sam negde malo prelila lak i na zanoktice, a kao skidala sam ih isto cackalicom, no otisao mi je na nekima ali evo 5 dan kako mi se nigde nije zavukao vazduh 🤗 Ja koristim bazu crnu bocicu pd Galaxya a top coat sam uzela belu bocicu isto Galaxy (on ne ostaje lepljiv na kraju) a boje mackam neke koje sam nakupovala preko Alija (brend je nesto naziv lily, i jesu im jako male bocice od 7ml ali su dobro postojane boje i ne pucaju mi). Ove devojke sto se zale da im se odlepljuju lakovi ili su im lose baze, ili lepo ne pripreme nokat pre samog pocetka iliiii su oslabile lampe. Treceg mislim da nema 🙃 Ja kupila sad novu lampu preko Alija za 900 dinara javine 54w a merkala sam neke i za 1500 preko Kupujem prodajem jacine bese 120w. Ja kako sam se informisala dovoljna nam je i jacina 36w al ja ne bih ispod 48w uzimala a male su razlike u ceni. Pretpostavljam da ovi sto prodaju te uv led lampe na kupujem prodajem da mahom kupuju sa Aliekspresa jedino sto nelad sa Alija dugo cekas na dostavu. Dajte jos neke brendove za boju sa Alija. Ja sam za sad uzela samo te neke Lilly brend, 7 komada za 600din, smesno 🙈 I menjam se sa drugaricom samo boje, ona korosti sve od Galaxya i izdrze jos nokti 3 nedelje a vrv bi i duze nego vec se vidi izrastak pa ih skida. Udavih ja sad malo 🙃 Ali to sam htela da Vas pitam, za jos neki brend boja sa Alija i ne znam da l je neko mozda probao Golden Rose top coat i bazu, oni su upola jeftiniji od Galaxya. Svaka cast Majo na detaljnom opisu!

Leave a Reply

RSD ili EUR?
RSD Српски динар
EUR Еуро