Koenzim Q10: takmičenje “Q-var lepote”

Nakon priče o važnosti „vitamina mladosti“ Q10 za izgled kože, opšte zdravlje i energiju, kao i pravilan rad vitalnih organa (srce, jetra, pankreas) ostaje da vidimo da li na neki ukusan i gurmanski način možemo da dođemo bar do dela potrebnih dnevnih doza koenzima Q10 preko hrane – jer samo tako ćemo imati uvid u podatak koliko nam Q10 nedostaje i da li i koliko treba da dopunimo svakodnevnu ishranu.

Pileću džigericu i srce, ponekad – i sve vreme se pitam kako je hranjena ta ptičica i koje toksine je džigerica do sada preradila. Takođe, koliko god obožavala avokado, ne verujem da bih preživela 3 kilograma istog da bi došla do 30mg koenzima Q10 :)Znam i sama, jer jako pazim na unos proteina i masti, koliko često jedem goveđa i svinjska srca. Skoro pa nikada!

A oni koji ne vode toliko računa o ishrani, verovatno broje godine od onog dana kada su poslednji put pojeli neku skušu.

Ipak, to nije razlog da ne pokušamo da napravimo „Q-var lepote“ i inspirišemo se međusobno novim jelima i pravim kombinacijama začina za ove (ne baš preterano forsirane) namirnice!

Evo još jednom tabele namirnica koje sadrže najviše Q10. Moram da podsetim da se kuvanjem uništi oko 20% koenzima Q10.

Q10 u sirovim namirnicama

Pravila takmičenja

 1. Tražimo najukusniji recept koji istovremeno ima i značajnu količinu Q10 po porciji za 1 osobu (i to jako gladnu osobu!) 🙂
 2. Recept ne sme da sadrži šećer i žitarice, kao ni veštačke industrijske proizvode (pršuta sme – ali salama ne sme; maslac sme – margarin ne sme; veštački voćni sokovi ne smeju – voće sme). Ovo se odnosi i na začine (vegeta, kocke za supu i ostali začini koji sadrže

pojačivače ukusa ne koristite u receptima)!

 • Treba da pošaljete:Svoje recepte pošaljite do 12. septembra u 12 časova na mail [email protected] sa naznakom „Strong Nature Q10: Q-var lepote“
  • Ime ili nadimak
  • Adresu bloga, ako imate blog
  • Tekst recepta (detaljni spisak namirnica + opis pripreme)
  • 1 fotografiju jela sa kojim konkurišete ILI 1 fotografiju glavnog sastojka u jelu
 • 12. septembra u 20 časova biće objavljeni svi recepti na Facebook fan strani STRONG NATURE  gde ćete biti u mogućnosti da 5 dana glasate za svoje favorite i pozivate svoje prijatelje da glasaju za vaš recept.

6. Dobitnici poklona, tj. najbolji recepti sa najviše glasova, će biti objavljeni na STRONG NATURE Facebook fan strani, a nakon toga biće objavljen i „Q-var lepote“ u PDF-u na blogu Vitki Gurman, sa svim receptima koje ste poslale.

Znamo da je zadatak zahtevan jer se radi o namirnicama koje se ne jedu svaki dan ili se konzumiraju u malim količinama, zbog čega je „Strong Nature“ spremio i poklone:

Pokloni

Lista proizvoda koje pobednice mogu da odaberu kao poklon uz Q10:

 1. Strong Nature Koenzim Q10, 30 kapsula, 100 mg
 2. Strong Nature Epobalans, 30 softgel kapsula, 1.000mg
 3. Strong Nature Zelena kafa napitak, 14 kesica ili Magic body Extra Slimming formula, 100 kapsula
 4. Strong Nature Mega Omega, 30 softgel kapsula, 1.000mg
 5. Strong Nature Immuno respond, 40 tableta
 6. Strong Nature Vene gel, 150ml

 

Puno sreće i zabave vam žele:

          

8 Komentara

Leave a Reply