#reklamirajpovrće – špargla za ukusniji april

Znate da su u SAD 1981. proglasili kečap za povrće? Da stvar bude još malo gluplja, paradajz je zapravo voće a ne povrće. Pošto nema smisla da za koju godinu i mi dođemo u situaciju da se ovoliko zbunimo – počela sam da reklamiram povrće na društvenim mrežama.

Niko nikada neće reklamirati obično povrće a nije teško napraviti reklamu za njega! Oglasni prostor je dostupan jer reklama za povrće može da ide na FB statusima ali i na Twitteru uz heštag #reklamirajpovrće. Danas sam reklamirala kelj – a i vi možete da reklamirate povrće. Potrebna vam je jedna fotografija, jedna lepo sročena rečenica i oznaka #reklamirajpovrće. Ko zna – možda i zaživi? Možda napravimo reklame koje su korisne i kojima se veruje? 🙂

Jedno povrće zaslužuje po seban recept – zato što je pravi izbor za specijalne prilike i zato što stiže april kada je najukusnije.

Krem supa od špargli s kozjim sirom

Pisala sam već recept za prilog od špargli (uz detaljne instrukcije za one koji je nisu do sada koristili) – a za ovaj april predlažem zanimljivu krem supu.

  • 0.5 šolje svežih listova bosiljka
  • 150 g kozjeg sira (sobna temperatura)
  • so i biber
  • 30g putera
  • 1 srednji praziluk
  • 1 litar domaćeg pilećeg stoka
  • 700-800g naseckanih špragli

U činiji dobro izmešajte kozji sir, sitno naseckanu vezu svežeg bosiljka i po želji so i biber. Uvijte u providnu foliju u obliku tankog valjka i dobro ohladite – oko 30 minuta u frižideru. Stavite na poslužavnik ili tanjir papir za pečenje, a onda ohlađeni valjak isecite “na diskove”, poređajte na papir za pečenje i vratite u frižider.

supa spargle

Zagrejte puter u šerpi, dodajte praziluk i propržite ga par minuta. Dodajte pileću supu, špargle, so biber – i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 20 minuta dok špargla ne postane meka. Izblendujte supu u blenderu ili štapnim mikserom.

Servirajte umereno toplu a pri serviranju u svaku činiju spustite 1 ili 2 “diska” od sira. Svakako fazon sa diskom od sira možete da koristite i za druge krem čorbe.

Uživaj u zelenom aprilu i #reklamirajpovrće 🙂

Sve fotografije u tekstu: Shutter-stock

Leave a Reply

RSD ili EUR?
RSD Српски динар
EUR Еуро