“Istine i laži o hrani” – štampano izdanje konačno i u Srbiji!

Zvanične nutricnističke smernice kojima se vodimo od 1977. godine su sada već dokazano pogrešne. Ako još uvek niste ništa učili o nutricionizmu – ne gubite vreme na stare, netačne i prevaziđene teorije. Učite odmah ono što je tačno i ispravno.

Ceo svoj odrasli život sam imala istu težinu i bila zdrava pa je interesovanje za hranu došlo iz ljubavi još u srednjoj školi. Nije se pojavilo iz nužde i straha terajući me da učim zbrda-zdola, u panici i preko reda uz skoro religijsku predanost jednom pravcu ili autoru. Ništa nije moglo da me očara ili osvoji preko noći jer je bilo malo onih koji su mogli nešto da mi ponude u mojoj situaciji. Ipak, postojalo je nešto konkretno što mi je bilo potrebno, ali do pre 4 godine nisam shvatala šta mi je nedostajalo.

Ne planiram da moje interesovanje za nutricionizam ikada postane i moja struka – ali u onom praktičnom, svakodnevnom i kulinarskom smislu ja živim svoj hobi i on je svakodnevnica i rutina. Bila sam do pre 4 godine „idealno hranjena osoba“ prema „zvaničnim smernicama“: jela sam kuvane čiste žitarice a ne džank hranu koju zovemo hleb, spremala sam nemasna mesa, jela sam puno voća i povrća, nisam pipala grickalice, slatkiše ni prerađenu i brzu hranu, obazrivo sam koristila ulja uz niskomasne mlečne proizvode. I bila sam nezadovoljna.

Nemasno je jadno i gadno

Trebalo je preživeti šugavi omlet od belanaca sa nemasnim sirom za doručak, trebalo je ručati nemasno meso sa povrćem kuvanim na pari 🙁 Priznajem da sam sa čežnjom gledala u pavlaku i slaninicu dok sam ograničavala masti misleći da se hranim zdravo. Na svu sreću nisam napravila sebi probleme zbog ovih niskomasnih zabluda samo zato što u realnosti nikada nisam uspela da se hranim stvarno niskomasno i niskokalorično. Tamanila sam masne ribe, nisam štedela na maslinovom ulju u salatama, nisam se odrekla crvenog mesa i džigerica, nisam preterano ograničila grickanje smenki i orašastih plodova. Najvažnije – nisam pazila na kalorije ni na količinu hrane, niti su mi bile potrebne dijete za mršavljenje. Tako se sasvim slučajno nisam upetljala u problematično klupko Jo-Jo ishrane.

Kada sada pogledam u rikverc, nemasna ishrana je nešto kao žvakanje opanaka ili kartona. Sama čežnja za maslacem je trebalo da mi ukaže da je onakva ishrana neprirodna – ali sam čitala pogrešnu literaturu neznajući da postoji neka druga.

kajgana

Sem rupe koja je postojala u nezadovoljenom čulu ukusa imala sam još jednu – rupu u znanju. Osećala sam da nutricionistički „puzzle“ koje sam slagala u glavi sve te godine nije kompletan i da mi nedostaju neki delići. Naravno nisam imala pojma koji delići, bio je to samo osećaj koji me nije preterano brinuo jer kao što rekoh – nisam imala problema. Tek kada se desila situacija sa povišenim holesterolom shvatila sam šta je bilo pitanje sve vreme: šta znam o mastima i holesterolu? 

Zašto ne znamo ništa o mastima?

Ne samo da ja tada nisam znala ništa – nego i većina profesionalaca i dalje ne zna dovoljno! Niko od nas nije znao ništa o mastima jer su one bile satanizovane i zlo koje treba iskoreniti iz tanjira. Mada je zabluda formirana iz čiste greške, koja je bogu hvala danas ispravljena – niskomasne loše prakse i zablude još uvek žive. Mastima nas plaše ali nas o njima ne uče.

Popunjavanje praznina je počelo onog dana kada sam pronašla nutricionistu Anitu Šupe i njen blog “Istine i laži o hrani” i Anita je bila moj novi putokaz. Prvo sam čitala samo nju, a onda prešla na njen spisak literature. Skidala sam knjige stranih stručnjaka, štampala ih i podvlačila kao da sam u školi 🙂 I konačno nakon više meseci, možda i cele godine – moje „puzzle“ su konačno napravile sliku koja je bila jedinstvena i bez nejasnoća. Hrana koju sam spremala je postala mnogo ukusnija i prirodnija. To je bilo ono što mi je nedostajalo – bila sam VITKA a onda sam konačno mogla da postanem i GURMAN. Tradicionalne namirnice su mi vratile i ukus i slobodu u kuhinju.

ishrana predakaKažu da je LCHF odricanje jer ne jedemo žitarice redovno a priča se i da je LCHF samo neko ždranje masnih mesaIstina? Nikada više povrća u ishrani, a povrće je smislu količine vlakana superiornije u odnosu na žitarice. Kažu da nam nedostaju B vitamini bez redovnog unosa žitarica a zapravo vitamine B grupe ima mnogo, mnogo više u životinjskim namirnicama. Recepti iz LCHF života su pre oličenje čistog hedonizma nego što mogu da liče na odricanje.

Odrekla sam se samo osakaćenih namirnica poput niskomasnog jogurta i prestala da sa suvog teflona stružem plastificirana belanca nakon što žumance zafrljačim u kantu (sada me je sramotašto sam to radila iz neznanja a još me je više sramota što sam jela nešto tako gadno).

LCHF: dijeta, način života ili obračun sa ukorenjenim zabludama?

LCHF nije samo metoda za mršavljenje i nije samo način života – LCHF je postao i način da se reše mnogi zdravstveni problemi koji su preplavili današnjicu. Kako se stvari razvijaju, naši stručnjaci će morati nazad u školu da bi naučili više o ishrani koja nam je kao vrsti bila tradicionalna i prirodna, da bi prestali sa apsurdnim plašilicama o zasićenim mastima i holesterolu.

Švedska danas ima dvostruke nutricionističke smernice pa njihovi lekari osobe koje su gojazne i insulinski rezistentne, kao i njihove dijabetičare tipa 2, veoma uspešno leče (ne kontrolišu nego leče) ishranom sa manje ugljenih hidrata i više masti. Ne pričam ovde o nekoj alternativi jer LCHF nije nikakva alternativa. Pričam o zvaničnim nutricionističkim smernicama zemlje koja je mnogo razvijenija od nas, čije zdravstvo je na nivou koji mi ne možemo ni da sanjamo i zemlji koja ima svoje istraživače i istraživačke centre.

Mi smo, na veliku nesreću, naše sadašnje važeće smernice prepisali od Amerikanaca kao što rade i ostale male zemljice koje nemaju svoje centre i istraživanja. Propovedamo pravila najbolesnije i najgojaznije nacije koja su se milion puta pokazala pogrešnim.

U ovom Youtube snimku sam objasnila šta je za mene LCHF.

jaja

Postoje ljudi čiji rad može jako da utiče na nas, pa ovaj post nije sponzorisan. Objavila sam ga kao čin podrške nekome ko je mene usmerio pre 4 godine i kome dugujem veliku zahvalnost. Napisala sam ga sa izuzetnim zadovoljstvom, uz nadu da će i sadašnje i naredne generacije prestati da žive u zabludama serviranim na brzinu pre 40-50 godina.

Bila sam osoba bez problema i sa priličnim znanjem – pa sam opet imala nedoumice oko jedne oblasti ishrane koja je izuzetno važna. Meni, ovako tvrdoglavoj i skeptičnoj, mogla je u uvo da uđe samo priča koja nudi čistu logiku i vezu sa istorijom – sistem koji mi ne remeti racionalnost onda kada razmislim o tome kako smo živeli pre nego što smo dobili reklame i kompanije. Mogu da “padnem” samo na kompletan paket koji u sebi ne sadrži rupe i nejasnoće.

Ako je meni ovakvoj bila potrebna Anitina priča da kompletiram svoju – da li onda možete da zamislite šta ova kniga može da uradi za nekoga ko ima probleme i ko ne zna mnogo – ili ne zna baš ništa? Koliko može da promeni život onima koji godinama ne mogu da reše probleme dok su im odgovori ispred nosa?

Istine i lazi knjiga

POKLON ZA VAS!

Šta se to desilo u Švedskoj i zašto? Ko su naučnici koji su decenijama bili ućutkivani? Zašto su sve priče o štetnim zasićenim mastima velika zabluda? Zašto je strah od holesterola neosnovan? Svi odgovori na ova pitanja su u knjizi “Istine i laži o hrani”.

Izdavač knjige u Srbiji “Psihopolis” iz Novog Sada je obezbedio dve knjige na poklon:

 • Napišite u kometarima šta vas motiviše da promenite svoju ishranu na bolje i koja oblast iz ove knjige vas najviše interesuje
 • Treba da budete iz Srbije zbog slanja poštom i da ste pratilac FB stranica Vitki Gurman i LCHF Hrvatska.

Svi ostali knjigu mogu da nabave direktno od “Psihopolisa” i u tom slučaju je cena knjige 700 dinara sa troškovima dostave u Srbiji – dok je u knjižarama cena 880 dinara. Ovde imate spisak knjižara sa kontaktima kao i link ka sadržaju knjige “Istine i laži o hrani”.

   O autoru – Anita Šupe 

Anita Supe

Oni nestrpljivi mogu omah da pročitaju više u intervjuima sa autorom knjige, nutricionistom Anitom Šupe (12345).

Anita je diplomirala ishranu i nutricionizam na Univerzitetu u Geteborgu u Švedskoj. Tamo je imala prilike da se upozna sa prednostima ishrane sa malo ugljenih hidrata i puno masti (Low Carb, High Fat ili LCHF) – za koji se veruje da ga primenjuje trećina stanovnika Švedske. Njen blog Istine i lazi o hrani je pomogao mnogima u regionu da poboljšaju svoje zdravstveno stanje. Autorka je i knjige recepata za LCHF način ishrane.

30 Komentara

 • Zdravo Maja
  Tvoj blog redovno pratim i tako sam dosao i do bloga “Istine i laži o hrani”.
  Veliki sam gurman i kako volim da jedem tako volim i da spremam hranu. Imao sam višak kilograma i manjih zdravstvenih problema. Dosta sam skinuo ali mi i dalje “nešto fali u ishrani”, veliki motiv mi je i to što imam klinca koji je slab na hranu i uglavnom je navikao na razne salame, viršle i slično pa bih to najhitnije menjao na zdrav način.
  Hvala tebi i Aniti na sjajnim blogovima,

 • Još jedan sjajan tekst. Najveći motiv za mene je spoj hedonizma i zdravlja. Mnogi nikako te dve stvari ne vide zajedno, misle da zdrava hrana podrazumeva odricanje i loš ukus. Ovaj tekst me je prilično podsetio na mene, samo što je pre manje od 4 godine mene “pokrenuo” tvoj blog.
  Puno uspeha u daljem radu.
  btw, jedva čekam da pročitam knjigu 🙂

 • Pre oko pola godine počela sam da treniram i izgubila sam nekoliko kilograma.U međuvremenu promenila sam ishranu čitajući ovaj blog i od tada sam mnogo srećnija.Ono što me motiviše da širim saznanja i dopunjujem način ishrane je održavanje zdravlja i kilaže.Volela bih više da saznam o žitaricama jer njih najradije konzumiram.

 • Najveća motivacija mi je želja da budem vitalna, zdrava bakica koja će moći da prati svoje unuke jednog dana za xy godina jer hteli ili ne, ono si što jedeš….

 • Posle 5 godina borbe sa bulimijom, konacno sam se oslobodila zavisnosti od secera i nekontrolisanog prejedanja. Sada sam sita kad pojedem obrok. I znam da je taj obrok kvalitetan.

 • Mene motivise to sto bih zelela da resim svoje zdravstvene probleme.

  Otkrila da neredovan ciklus dugujem policisticnim jajnicima, a policisticne jajnike sam zaradila malo genetikom, ali najvise nezdravom ishranom punom prostih ugljenih hidrata.

  Bio je potreban ogroman nivo insulina da bi se sva ta glukoza maknula iz krvi. A visok nivo insulina tokom dugog vremenskog perioda utice na androgene (muske) hormone i oni dalje na jajnike.

  Najduze koliko sam izdrzala bez secera je bilo 17 dana. I onda su dosli gosti i doneli mi cokoladu od 300g, koju sam, kad su otisli, pojela sama 🙂

  Inace imam 22 godine, visoka sam 173cm i imam 73kg. Znaci 10 viska. Na Gluforminu sam vec skoro 2 godine, ali ne primecujem nikakvu razliku. Ciklus je i dalje neredovan. A sve to zahvaljujuci tome sto se ne hranim zdravo (ne jedem brzu hranu, slane grickalice, mesne preradjevine, ali zato jedem enormne kolicine slatkisa). U stanju sam da jedem raw hranu danima, ali da svaki dan slistim celu cokoladu. Kao narkoman 🙂

  Tako da mene najvise interesuju dva poglavlja iz knjige:
  1.zavisnost od secera
  2.insulin-glavni krivac za debljanje

 • Konačno, konačno! Na ovu knjigu sam nabasala slučajno, tražeći po Internetu sve što bi mi moglo pomoći da što uspešnije praktikujem LCHF ishranu. Pitala sam se, naravno, zašto je niko u Srbiji nije objavio, i ne mogu opisati koliko sam srećna što se konačno pojavila i kod nas! 🙂
  Kao neko ko je uspeo da se ugoji 100% svoje “devojačke” težine, isprobala sam sve moguće načine da se vratim u normalu, i, gle čuda, ništa nije vredelo dok nisam 2005. godine prešla na LCHF ishranu (zahvaljujući knjizi Dr Atkinsa).
  Moj najveći izazov nije kako da nahranim sebe na zdrav način, već kako da ishranu u koju potpuno verujem “neagresivno nametnem” i ostatku svoje porodice – mužu, sedmogodišnjoj ćerci i majci (koja je na pragu dijabetesa, ali uporno odbija da veruje da je meso neće ubiti, i da joj žitarice škode!)
  Budući da je knjiga “Istine i laži o hrani” posana na našem, balkanskom podneblju, mislim da će biti prihvatljivija za “neverne Tome” kojima sam okružena, nego knjige i članci američkih stručnjaka. A verujem i da se u njoj prevashodno obrađuju namirnice koje se mogu naći kod nas, što je jako bitno kod osmišljavanja recepata za celu porodicu.
  Dobila ne dobila knjigu, najsrdačnije se zahvaljujem na informaciji o srpskom izdavaču, i još jednom, na svim tekstovima na blogu, koji su sjajni.

  Srdačan pozdrav,

  Ana Ivkov

 • Ja sam narucila knjigu upravo i jedva cekam da mi stigne..
  Vec dugo sam na nekoj svojoj verziji LCHF ishrane, nemam visak kg, puno treniram i uzivam u punomasnom ukusu hrane..

  u potpisu grurman na kvadrat..:)

 • Za Anitin blog sam saznala sasvim slucajno, preko foruma Ana. Na prvi pogled nije mi se ucinio nista narocito, dok nisam zasla medju tekstove vezane za principe gojenja. Na kraju sam sebe uhvatila kako ih citam naglas mami, zaprepascena sopstvenim neznanjem. Mogu slobodno da kazem da mi je ovaj nacin ishrane promenio zivot, ne samo zbog viska kilograma jer je bio mali, nego mi je pomogao da shvatim svu stetnost industrijski preradjene hrane, secera pogotovo. Kao neko ko nije ranije gresio sa vrstama masnoca (tu nista nisam morala da menjam jer sam margarin prezirala od malena, a suncokretovo ulje i svi proizvodi od soje su mi se gadili), ali ko se davio u industrijskim slatkisima ne znajuci da su krcati upravo vrstama masnoce koje prezirem, aditivima i ostalim otrovima – postala sam izricit protivnik sve procesuirane hrane. Ne mogu da opisem recima koliko sam zahvalna Aniti i tebi Maja, vasi tekstovi zaista menjaju ljudima zivote (naravno onima koji shvataju i usvajaju principe LCHF ishrane). Kao jos mlada kuvarica, konacno sam pocela da uzivam u hrani i ukusu koji ne moze da se poredi sa bljutavim, bezmasnim povrcem dinstanim na vodi, vise ne zivim u strahu od kasike masti. Konacno mogu da jedem normalne, punomasne mlecne proizvode, a ne da se uporno trudim da jedem i da mi se dopada mokar karton (kakav ukus imaju niskomasni sirevi), bez straha od holesterola i ostalih gluposti kojima nas plase. Kolaci i torte na LCHF nacin imaju bogatiji, puniji ukus od standardnih hlebastih kolaca sa gomilom secera. Ovo nije privremena dijeta vec nacin ishrane, nacin zivota.

  Sto se same knjige tice, interesuje me bukvalno sve. Cekala sam da je objave na nasem trzistu pa da je kupim, i docekala sam, a kuvar sam vec narucila od sestre za rodjendan u junu. 🙂

  Pozdrav za sve LCHFovce!

 • Pozdrav
  Hranim se po hrono princiima, prvenstveno iz razloga sto su tu lekari i citav “sistem podrske” koju imam u Hrono ishrani ali vrlo rado citam tvoje i Anitine kolumne i zaista pronalazim puno slicnosti u obe vrste ishrane.
  Zamolicu vas da nastavite da pisete, edukujete nas i “brinete” o nama. Cinjenice, logika i istrazivanje su vasa odlika i to je ono sto vas cini izuzetnim.
  Hvala!

 • Zato što mi treba knjiga jer više stvarno ne znam kuda ću, i dosta mi je gladovanja. Osećam se kao jo-jo idiot poslednjih 10 godina. Ako može može, ako ne – opet ok, snaći ću se. Vama hvala na odličnom blogu koga sam počela da pratim preko Varagića.

 • O LCHF znam već mnogo, krenulo je od ana.rs foruma, preko Istina i laži o hrani, sve do Vitkog gurmana. Sada je spisak mnogo širi, ali ovo je osnovno i najbitnije 🙂
  Ponosni sam prvi komentator na vest o objavljivanju knjige na našem jeziku, tako da se nadam da će uskoro biti u mojim rukama, ali tu se neće dugo zadržati. Želim da svi ljudi koje volim i do kojih mi je stalo saznaju sve istine i laži o ishrani; ja već mnogo toga znam, ovo će biti samo izvrstan dodatak. Tako da mislim da jedan primerak neće biti dovoljan 🙂
  Do pre nekoliko nedelja radila sam knjižari. Mnogo puta su dolazili ljudi tražeći pravu literaturu o mršavljenju, i što je još tužnije, o bolestima, raku, pre svega. Volela bih da sam tada mogla da preporučim ovu knjigu, verujem da bih zaista uradila nešto veliko. Sada čekam tu poslednju knjižarsku platu (došlo je vreme da se bavim fakultetom), pa trčim nazad u knjižaru. Dragi je već upućen, u kuhinji važe moja pravila, ali volela bih da i moji roditelji, sestra, prijatelji spoznaju ono što je zapravo savršeno logično – jesti pravu hranu! Mama me i dalje svakog dana zove da pita da li i dalje ne jedem hleb i poručuje da ću se razboleti. Ne znam kako više da joj otvorim oči. Valjda zato što joj nisam stalno pred očima, pa ne vidi koliko se dobro osećam. No, divna je vest zaista što je knjiga konačno kod nas, sudeći po broju komentara, lajkova, verujem da će sve veći broj ljudi i kod nas doživeti prosvetljenje! Iskreno se tome radujem 🙂

 • Toliko sam srecna sto sam pre neko vreme nasla ovaj blog pre neko vreme. Polako sam procitala celu arhivu. Istina, citala sam o slicnim smernicama vec duze vreme na stranim sajtovima i manje-vise hranila se ovako godinu dana (i smrsala 15 kg), ali dobro je imati informacije od nekog ko zivi tu u Srbiji i konkretno pise o proizvodima u nasoj zemlji. Zalosno je da iako zivimo na selu u Vojvodini i sve kuvamo sami, tako smo daleko od pravih kvalitetnih narminica (meso, mleko, jaja od zivotinja hranjenih kukuruzom a ne na pasnjacima). Ja sam majka 7 dece i zelim da ih uputim u dobrom pravcu ishrane. Nazalost, iako ovaj nacin zivot je kod nas toliko skup, ali pokusavamo koliko mozemo. Celog zivota se borim sa kilogramima, iako sam obicno posle svake trudnoce nekako vratila tezinu. Ali zelim da nadjem nacin kako da permanentno zadrzim vitku liniju i zdravlje i da mojoj deci obezbedim to isto. Veoma rado bih imala ovu knjigu. Hvala za sve clanke na ovom blogu.

 • Šta drugo da kažem, osim da prethodnih 10 godina bitke vodim sa svojim želucem. Bol nastaje posle 8 od 10 obroka. Pokušavala sam mnoge tipove ishrane, ali ništa nije urodilo plodom na duge staze. Mora da je u meni problem. zar ne? Znam samo da bih volela da osvane dan i čas kad ću moći da uživam u božanstvenoj hrani i nakon što je unesem, bez tog paklenog osećaja težine, koji se proteže narednih 5 sati. Unapred zahvalna.

 • Stigla mi je kniga danas i jako sam srecna…svima najtoplije preporucujem da je poruce..zaista nije skupa, a zlata je vredna..

 • Zdravo Majo! 🙂
  Htela sam da te obavestim da sam na LCHF ishrani! 🙂 Procitala sam tvoj tekst kako ti je bilo pre prelaska na LCHF i dosta se prepoznala.
  Pisala sam ti ranije o mom nacinu ishrane, ranijim problemima dok sam bila vegan…i o mojim nedokucivim Kg-ima.
  Od ranije pratim tvoj blog ali mi nije bio bas najjasniji ovaj nacin ishrane..:? Detaljno sam iscitala Anitin sajt ”Istine i lazi o hrani” i shvatila TO JE TO! 🙂 Par dana sam na LCHF, osecam se odlicno, odmorno, snazno, nasmejano 😀 To mi je trebalo!
  Koristim namirnice iz prve grupe jer mi je cilj i oslabiti, oko 20-30 UH dnevno, FANTASTICNO se osecam. Nema vise onog umora i obroka na svaka 2, 3 sata.
  Juce sam bila kod tetke na selu i uzela DOMACU mast, slaninu, jaja, a uskoro i cvarke 🙂 A njoj je toliko bilo drago sto sam se ”opasuljila”! 🙂 Od mlecnih proizvoda uzimam maslac i ponekad jogurt, kefir cu malo kasnije, kako budem mrsavila. Treniram 3-4x nedeljno. Savrseni rezultati nece izostati! LCHF ishrana mi je verovatno poslednja ”dijeta” koju cu drzati. Masnoce su nase pravo gorivo.
  HVALA TI sto pises tvoj divan blog, hvala ti sto si navela nas mnoge na LCHF, na Anitin blog, njenu knjigu..
  Htela sam da podelim moje skorasnje iskustvo, da ti se zahvalim, da podelim koliko sam srecna zbog ovoga!
  Nastavi i dalje kako to najbolje radis!
  Svako dobro!

 • Poručila sam knjigu, stigla je u roku i sad čekam na red da je čitam. Muž je preoteo, a prvi je neverni Toma.

  Jedva čekam da je isčitam. Nismo 100% na LCHF-u, al smo pre godinu dana sve instant i masu nezdravog izbacili 🙂

  Zanima me i jel MAjo imaš informaciju kad će knjiga recepata biti objavljena na srpskom, rado ću je kupiti 🙂

  Pozdrav svima!

   • Na žalost ne znam. Ja imam izdanje na Hrvatskom ali mi nije problem da razumem – ako nešto baš ne znam šta je ili proverim na interentu ili pitam nekoga na Anitinoj FB stranici.

 • U prvom slučaju nije bilo teško da odlučimo ko je dobitnik knjige. Kada je Natalija napisala da ima sedmoro dece – bilo je jasno da je njoj najpotrebnija 🙂

  Čestitam, Nataliji i na komentaru i na nagradi i na sedmostrukom majčinstvu – iskreno se nadam da će joj ova knjiga dati odgovore na pitanja koja ima.

  Što se druge knjige tiče, ovo je već bilo jako, jako teško odlučiti.

  Na kraju samo rešili da knjigom nagradimo još nekoga kome je potrebna i zbog članova najbliže porodice – pa da druga knjiga ide Ani Ivkov.

  Hvala svima na komentarima i jako mi je drago što postoji veliko interesovanje za “Istine i laži o hrani”.

  Puno vas sve pozdravljam dok iščekujem vesti o datumu Anitinog dolaska u Srbiju 🙂

 • Suuper!
  Hvala Vam sto ste navedeli naziv Knjizare,narucila sam je,jedva sam cekam da je procitam. Nadam se da ce mi pomoci da se hranim zdravo i sitim. I nadam se da ce biti knjige o tome sa receptima kako da ih spremim 🙂 Veliko hvala!!!

  • Naravno – jako cenim Anitin rad i trud, pa mi je veoma drago da mogu da pomognem da se čuje da je knjiga objavljena u Srbiji.

   A kako stvari stoje, konačno ćemo se upoznati krajem juna 🙂

 • Zanimljiv i koristan članak! Potražit ću knjigu, želim se početi zdravije hraniti i brinuti o svom organizmu!

 • I MENI JE DRAGO DA SE KNJIGA POJAVILA KOD NAS I ŠTO MAJA MISLI O SVAKOM DETALJU,TE NAM JE NAPISALA MESTO GDE SE ONA MOŽE NABAVITI.JA ŽIVIM NA SELU,JEDEM SVE PRIRODNO,ALI KAKO JESTI ZDRAVU SVINJETINU,ČIME JE HRANITI SEM KUKURUZOM I KONCETRATOM.TAKOĐE KOKE.LETI MOGU DA BORAVE NA POLJU,ALI ŠTA ZIMI?POZ

 • Slučajno natrčah na ovaj tekst. Neko ga je postavio na FB. Dijabetičar sam 24 godine. Sve to vreme pokušavam da uskladim svoju ishranu. Odslušala sam na hiljade predavanja i pročitala sve što mi je došlo pod ruku o ishrani. Za mnoge stvari sam ustanovila da su beskorisne. Nikako da nadjem pravu meru i pored stalnog nastojanja. A bezukusna hrana koju nam preporučuju me tera na plač. Gladna sam stalno, a kilaža često poraste. Sa ovom bolešću je kilograme teško posle skinuti. Pročitala sam sve i o hrono ishrani, ali i tu ima stvari sa kojima se ne slažem. Ovo je nešto potpuno drugačije od svega što sam do sada pročitala. Sa zadovoljstvom ću pročitati knjigu.

Leave a Reply