Da li započinjete romansu ili želite da rasplamsate stare vatre?

I da li znate da hrana može da vam bude saveznik u tom poduhvatu?

Postoje zanimljive veze koje spajaju svet zdrave ishrane i umetnost zavođenja hranom – jer afrodizijačka hrana nije nešto što se jede samo u trenucima kada želimo da podstaknemo libido. Radi se o nutritivno bogatim namirnicama na kojima bi trebalo svakodnevno da živimo.

Pred vama je zbirka informacija o zavodljivim namirnicama i riznica znanja o umetnosti osvajanja hranom. Sve je ispraćeno ukusnim receptima, koje će bez problema pripremiti i oni manje iskusni u kuhinji.

Pogledaj sadržaj knjige.


RECENZIJE I UTISCI


NARUČI KNJIGU!


AUTOR: MAJA PETROVIĆ

Piše o zdravoj ishrani od 8. marta 2012. godine, na svom blogu Vitki Gurman. Blog je veoma čitan u Srbiji i okolnim zemljama. Februara 2014. dobio je nagradu kao najbolji blog u Srbiji. Njena prva knjiga predstavlja zbirku prerađenih i prilagođenih tekstova s bloga, obogaćenu novim do sada neobjavljenim tekstovima i receptima.

Maja uživa u kuvanju za specijalne prilike, prirodnim sastojcima, mnoštvu začina – i veruje da je hrana dobrog kvaliteta koju kuvamo sebi i ljudima koje volimo temelj zdravog i srećnog života. Svoje menije bazira na principima umerene LCHF ishrane (ishrana sa više masti i malo ugljenih hidrata), ali ima povremene izlete u recepte Paleo i Mediteranske kuhinje. Zalaže se za što ograničeniju upotrebu šećera i drugih praznih kalorija – kao i poboljšanje informisanja i obrazovanja o ishrani, koje je na veoma niskom nivou.

Ljubav prema hrani joj je bukvalno zapisana u zvezdama kada se 7. juna 1977. rodila u Beogradu sa Venerom u Biku. Odrasla je u Zaječaru i ponovo živi u Beogradu od 2007. godine. Sve jedno joj je gde će biti sledeće godine – sve dok i tamo može da smišlja drugačije recepte, sa neisprobanim namirnicama i podeli nova jela sa dragim ljudima.


UTISCI ČITALACA


NARUČI KNJIGU!