Gurmanske veze

* Provokativan priručnik o zdravoj ishrani.
* Ekskluzivni vodič kroz svet afrodizijaka.

Cena knjige je 650 dinara + poštarina 

O knjizi

Knjiga za sve one koji započinju romansu ili žele da rasplamsaju stare vatre – čarobna zbirka recepata, informacija i priča o zavodljivim namirnicama, koju morate imati u svojim rukama!

Maja svoje čitaoce motiviše da počnu s boljom ishranom i kroz svako poglavlje upijaćete iskustvo, motivaciju i znanje koje je autorka nesebično podelila. Uz zavodljive recepte, koji kao da su došli iz pera najboljih šefova kuhinja, pa postali pojednostavljeni toliko da i oni manje iskusni mogu da dobiju ohrabrenje i inspiraciju – uživaćete još više uz svaku stranicu ove pitke i nadasve zanimljive knjige.

Pogledajte utiske čitalaca!

Cena knjige je 650 dinara + poštarina

Sadržaj knjige

Između hrane, zdravlja, dobrog izgleda, živahnog tela i ljubavnog života postoje veze, koje kao da su se izgubile pred prezauzetim urbanim čovekom. Neizvodljivo je da se svakodnevno zatrpavamo industrijskim prerađevinama, dopuštamo da nam nedostaju vitamini i minerali, izostavljamo kvalitetne proteine i ne bavimo se zanosnim začinima – a da zatim očekujemo zavidan libido i telo puno energije za ljubavne pobede. Ili bilo kakve pobede.

Zato afrodizijačka hrana nije nešto što se jede samo u trenucima kad želimo da zavedemo. Radi se o nutritivno bogatim namirnicama na kojima bi trebalo svakodnevno da živimo. Ako do sada niste proučili fascinantne gurmanske veze koje spajaju svet zdrave ishrane s umetnošću zavođenja hranom – ovo je knjiga koju ste čekali! Ona je jedinstveni priručnik o zdravoj ishrani i ekskluzivni vodič za one koji započinju romansu ili žele da rasplamsaju stare vatre – čarobna zbirka znanja o nutritivno bogatoj hrani, koja vas vodi kroz legendarni svet afrodizijaka.

Pogledajte SADRŽAJ knjige!

O autoru

Maja Petrovic piše o zdravoj ishrani od 8. marta 2012. godine, na svom blogu Vitki Gurman. Blog je veoma čitan u Srbiji i okolnim zemljama. Februara 2014. dobio je nagradu kao najbolji blog u Srbiji. Njena prva knjiga predstavlja zbirku prerađenih i prilagođenih tekstova s bloga, obogaćenu novim do sada neobjavljenim tekstovima i receptima.

Maja uživa u kuvanju za specijalne prilike, prirodnim sastojcima, mnoštvu začina – i veruje da je hrana dobrog kvaliteta koju kuvamo sebi i ljudima koje volimo temelj zdravog i srećnog života. Svoje menije bazira na principima umerene LCHF ishrane (ishrana sa više masti i malo ugljenih hidrata), ali ima povremene izlete u recepte Paleo i Mediteranske kuhinje. Zalaže se za što ograničeniju upotrebu šećera i drugih praznih kalorija – kao i poboljšanje informisanja i obrazovanja o ishrani, koje je na veoma niskom nivou.

Ljubav prema hrani joj je bukvalno zapisana u zvezdama kada se 7. juna 1977. rodila u Beogradu sa Venerom u Biku. Odrasla je u Zaječaru i ponovo živi u Beogradu od 2007. godine. Sve jedno joj je gde će biti sledeće godine – sve dok i tamo može da smišlja drugačije recepte, sa neisprobanim namirnicama i podeli nova jela sa dragim ljudima.

Recenzije

Ako vas zanima kako da ne upropastite sopstveni život pogrešnom hranom, a želite da doživite romantiku na ukusniji način – u „Gurmanskim vezama” ćete pronaći čistu inspiraciju. Kreativnost kojom je autorka začinila svako poglavlje nadahnuće i vas. Setićete se da nije dovoljno samo voleti nekoga, već je potrebno to stalno pokazivati. Izmenite navike u ishrani dok istinski uživate.
Dr Zoran Milivojević, psihoterapeut
Prestanak uzimanja hrane vodi nas direktno u smrt – dok nas nedostatak seksualnosti vodi u pogrešne ideje, pogrešne odluke i loš život. Mislim da je ideja pisati o ishrani i namirnicama koje mogu pomoći seksualnosti genijalna i u potpunosti joj dajem svoju podršku.
Prof.dr Aleksandar Milošević, seksolog i urolog
Da li ljubav na usta ulazi – ili beše snaga? Ili zapravo, i jedno i drugo? Kako bilo, u jedno sam siguran: ni za snagu, ni za ljubav ne postoje instant varijante i prečice. Oba moraju da se brižljivo gaje i čuvaju. Baš onako kako bi trebalo da brižljivo biramo i pripemamo hranu koju jedemo. Ljubav iz kesice? Hm . . . neka hvala! Ja sam ovu knjigu tako razumeo – a ako sam promašio temu onda sam promašio i sopstvenu profesiju.
Nenad Gladić – Lepi Brka, autor TV emisije Gastronomad
Potpuno nova vrsta edukacije, koja nam je svima potrebna! Dodavanje samog jednog začina moze promeniti sve, a taj začin mozete naci upravo na stranicama ove knjige. Dozvolite Maji Petrović da vas povede na putovanje kroz hedonizam, svet zdrave ishrane i budjenja čula. Nakon svakog poglavlja, pozelećete sve da primenite!
Lidija Maričić, edukativni centar Finesa

Galerije

Galerija recepata iz knjige.

Nove recepte inspirisane knjigom potražite uskoro na blogu.