Leto 2024. i tretmani za mršavljenje: radio-talasi, Acoustic Wave i vakupres

Svakog proleća idem na tretmane za telo u Anti Aging Studio, doktorke Anice Jevremović. Pisala sam vam o tome prošle godine.

2024. godine mislila sam da sam s pripremama za leto zakasnila, jer sam ih počela tek u junu. Ali sada shvatam da nije tako i da termin “zakasnila” nije najpogodniji za upotrebu.

U ovim godinama, kada se polako i sigurno ide ka pedesetoj –  održavanje vitke figure je prilično otežano. Još preciznije, moglo bi se reći da ono prestaje da bude samo estetski momenat – a radi se o kompleksnom i dugotrajnom procesu koji uključuje više aspekata života.

Neka vrsta “holističkog pristupa” postaje neophodna – a to prvenstveno uključuje:

  • Pravilnu ishranu
  • Fizičku aktivnost
  • Rad na sopstvenom unutrašnjem balansu.
  • Tek onda dolaze tretmani tela – ali ne samo zbog efekta mršavljenja, već i zbog odvajanja vremena za sebe.

Instant korekcije i brzi rezultati ne postoje nakon 40. godine života i na moju veliku žalost – svaki put kada se desi neka lenjost, prezauzetost i zabušavanje – posledice se ekstremno brzo primete.

Ja sam ove zime i proleća jako zabušavala s treninzima… Jedan od razloga su bili selidba i privikavanje na sve novo. Drugi je bio posao i nova knjiga. Dok sam se organizovala da konačno završim svoj kuvar, napravila online shop – april je prošao. Onda se izdešavalo još mali milion stvari – i već je bio jun. Leto je počelo, a ja nikada nespremnija i s 4-5 kg viška 🙁

Ipak, s tretmanima tela može da se počne bilo kada. Ako mene pitate, ta reč “zakasniti” više ne postoji – jer lepo vreme ume da potraje i do kraja oktobra, a događaja na kojima nosimo haljine bez rukava ima i tokom zime.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Petrović (@vitkigurman)

Kako odabrati tretmane?

Što se samih tretmana tiče, nema potrebe da ja razmišljam o pojedinačnim tretmanima. Već postoji  Celuzit Express program, gde doktorka nakon pregleda uradi individualne preporuke tretmana, kombinujući neku od 5 vodećih metoda. Te metode su:

  1. Acoustic Wave Therapy – AWT, šok-vejv – aparat koji razbija celulit
  2. Limfna drenaža (ručna ili vakupres)
  3. Radiotalasi
  4. Mezoterapija tela (lipoliza)
  5. Stimulacija mišića

Doktorka je, kao i obično, preporučila Šok-vejvove za nege, radiotalase za stomak i povremeni vakupres. Ovi tretmani, u kombinaciji sa uravnoteženom ishranom i redovnim vežbanjem, pokazali su se kao savršen spoj za postizanje željenih rezultata. I to prilično brzo.

Sam sa svojim “letnjim” tretmanima počela sam baš pred samo leto, ali se već se vide rezultati. Radim jogu kod kuće, krenula sam na plivanja i redovno odlazim u Anti Aging Studio, tačnije oko 3-4 puta nedeljno.

Da ne zaboravim bitnu stvar – zašto 2 od 5 metoda iz Celuzit Express programa ne koristim?

Razlog što mi ove godine doktorka Anica Jevremović neće raditi lipolizu na stomaku je taj što bih morala da preskočim plivanje nekoliko dana – a to ne može da se desi 🙂 Stimulaciju mišića ne radimo nikada, jer nemam povrede, niti me mrzi da vežbam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Petrović (@vitkigurman)

Zato, evo nešto više o mom iskustvu s 3 metode koje redovno koristim:

1) Acoustic Wave terapija

Acoustic Wave terapija je najvažniji korak u mom programu mršavljenja. Koriste se akustični talasi za razbijanje masnih naslaga i poboljšanje cirkulacije. Poboljšana cirkulacija podstiče metabolizam, što rezultira bržim sagorevanjem masti i smanjenjem celulita.

Rezultati Acoustic Wave terapije su izuzetni. Nakon nekoliko tretmana, primetila sam smanjenje obima tela, posebno u problematičnim zonama kao što su butine. Terapija je poboljšala tonus kože i dodatno smanjila celulit. Tretman je bio malo intenzivniji od radio-talasa, ali daleko od neprijatnog. U kombinaciji sa jogom i plivanjem, Acoustic Wave terapija je ubrzao proces mršavljenja i oblikovanja tela.

2) Radio-talasi

Radio-talasi su izuzetno prijatan tretman, a terpeut koristi visokofrekventne radio-talase za zagrevanje dubokih slojeva kože, što stimulira proizvodnju kolagena i elastina. Kolagen i elastin su ključni za elastičnost i čvrstinu kože, a njihovim povećanjem dolazi do zatezanja kože i smanjenja celulita. Takođe, tope se masne naslage.

Odmah nakon prvih tretmana, primetila sam poboljšanje u teksturi kože. Koža je postala glatkija i čvršća, a celulit je postao manje vidljiv. Tretmani su bili potpuno bezbolni, a osećaj topline tokom tretmana je prijatan. Uz redovno vežbanje i dijetu, radio-talasi su mi pomogli da mnogo brže izgubim kilograme i oblikujem telo.

3) Vakupres (limfna drenaža)

Vakupres, odnosno limfna drenaža, je tretman koji sam povremeno koristila kao dopunu ostalim tretmanima. Limfna drenaža pomaže u eliminaciji viška tečnosti i toksina iz organizma, što dodatno ubrzava proces mršavljenja i smanjuje oticanje. A ove godine primećujem da sam počela da imam problem s viškom tečnosti u organizmu, kada je napolju previše vruće.

Vakupres je bio savršen završetak mog tretmanskog paketa. Ovaj tretman je doprineo smanjenju nadutosti. Osim što se osećate lakše, vakupres poboljšava opšte stanje kože i doprinosi boljoj apsorpciji hranljivih materija. U kombinaciji sa dijetom i fizičkom aktivnošću, limfna drenaža je pomaže u postizanju bržih rezultata.

Preporučujem da probate – u bilo koje doba godine

Kombinacija tretmana radio-talasima, Acoustic Wave terapije i vakupresa se pokazala kao izuzetno efikasna u mojoj borbi protiv viška kilograma i celulita. Svaki tretman je imao svoje specifične benefite, a zajedno su dali fenomenalne i izuzetno brze rezultate.

Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez pravilne ishrane i redovnog vežbanja. Kad svratite na moj Instagram, prvo što primetite jeste da je moj prioritet odlazak na jutarnje plivanje 🙂 A u poslednje vreme ima manje recepata, jer se kod mene sve svelo na klasiku za mršavljenje: jaja, meso, riba, salata, bareno povrće.

Sve ovo jeste način da se za manje od mesec dana “blago zapuštena” figura dotera i zategne.

Zato, ako želite da naredne letnje mesece provedete zadovoljniji – toplo preporučujem konsultaciju s doktorkom Anicom, jer verujem da će i vama pomoći da postignete svoje ciljeve i osećate se bolje u sopstvenoj koži.

Leave a Reply

RSD ili EUR?
RSD Српски динар
EUR Еуро