Pravilnik

1. Odgovornost

Mišljenja na blogu su privatna mišljenja autora i komentatora.

Po struci nisam nutricionista, ni lekar. Sve o čemu pišem je rezultat ličnog iskustva, iskustva meni bliskih ljudi, mojih višegodišnjih istraživanja tema koje volim, pasioniranog čitanja i učenja – i sve to treba prvenstveno da vas motiviše da sami istražujete dalje i primenite ono u čemu nađete smisao, logiku i što smatrate da vama može da prija.

Obzirom da sam i dalje radoznala i da ne prestajem da učim, možda nekada u vezi nečega napisanog i promenim mišljenje. Ne planiram da zacementiram znanja i stavove i nikada ne mrdnem sa iste tačke 🙂

2. Komentarisanje

Ovde nema vređanja. Ni mene, ni komentatora. Cinizam, arogancija, prozivke, ironija, prepucavanje – zaboravite! Dajem sebi 100% prava da iz „svoje kuće“ uklonim ono što joj je neprimereno.

Stvari sa kojima se ne slažem mogu uvek da budu iznesene na argumentovan i kulturan način. U takvoj situaciji nikada neću obrisati komentar – koliko god bio u suprotnosti sa mojim mišljenjem. Nekada ću ukloniti komentar u kome je jasno da komentator nije ni pročitao tekst koji komentariše.

Postoji verovatnoća uklanjanja linkova ka komercijalnim sajtovima iz komentara. Na ovom blogu odluke o tome koji biznis može da bude reklamiran i pod kojim uslovima su moje i ne mogu da odobrim (zlo)upotrebu komentara u te svrhe.

3. Reklamiranje

Na ovom blogu mogu da se pojave partnerski tekstovi, kao i baneri. U slučaju da se na blogu pojavi takav tekst (bilo da je plaćen In-Cash ili In-Kind), smatram svojom obavezom da to jasno i vidljivo naznačim svojim čitaocima na kraju teksta.

U slučaju da ste zainteresovani za saradnju i oglašavanje na blogu, pogledajte detalje ovde.

4. Kopirajt

Nosilac sam autorskog prava na svim tekstovima koje sam napisala. Imate pravo da ih u svrhu nekomercijalnih aktivnosti upotrebite u celosti ili da koristite delove ukoliko navedete izvor teksta u isključivo sledećem obliku: „Izvor: Maja Petrović – vitkigurman.com i to bez skraćivanja ili sakrivanja Internet adrese u punom tekstualnom obliku, tako kako je napisano pod znacima navoda.

Ukoliko kojim nesrećnim slučajem prenesete, kopirate, odštampate, iskasapite, naružite ili dopunite moj tekst a da niste naveli izvor, saglasni ste da mogu podneti predlog za izvršenje na osnovu ovog Pravilnika i relevantnih dokaza na iznos koji ocenim da mi pripada.

I na kraju, ova pravila sam ja napisala i ova pravila ja mogu da menjam.

8 Komentara

Leave a Reply

×

Like us on Facebook!