fbpx

Oglašavanje na blogu i saradnja

Na blogu VitkiGurman.com moguće je promovisanje putem tekstova ili banera, kao i ostvarenje saradnje sa autorom bloga na drugim srodnim aktivnostima.

Blog postoji od 2012. godine i nakon 22 meseca rada nagrađen je kao najbolji blog u Srbiji. Danas je svakako najčitaniji blog iz oblasti ishrane. Ono što ga izdvaja od drugih je kvalitet informacija i gastronomsko-hedonistički pristup zdravoj ishrani.

Prednosti oglašavanja na VitkiGurman.com:

 • U godinu dana (januar 2017 – januar 2018) bilo je 743,000 jedinstvenih posetilaca na blogu i 1,5 miliona pregleda.
 • U decembru 2017. bilo je 139,252 pregleda i 77,612 jedinstvenih posetilaca.
 • Promocija partnerskog teksta se vrši i preko naloga na društvenim mrežama
  • FB page 17,500 pratlaca
  • lični profil 8,000 prijatelja i pratilaca
  • Instagram 8,000 pratilaca
 • Čitaoci bloga su pretežno visokoobrazovani
 • 62% posetilaca je iz Srbije, dok je 23% zajedno iz BiH, Hrvatske i Crne Gore
 • Blog čita 67% žena i starosne grupe posetilaca su: 37% u grupi 25-34 godine  / 25% u grupi 35-44 godine

Vitki-Gurman-logo

Tekstovi na blogu

Promovisanje organizacija, preduzeća i njihovih proizvoda se ostvaruje putem “prirodnog” advertajzinga (Native Advertising) – sadržaja koji je blisko povezan sa aktuelnim sadržajima na blogu i koji ima osobinu da je dovoljno interesantan da bi ga čitaoci delili sa drugim online korisnicima.

Pravila:

 1. Samostalno dajem odgovor na upit o mogućnostima za saradnju sa određenom organizacijom/preduzećem i odlučujem da li može da se ostvari ova usluga.
 2. Na blogu se nikada ne objavljuju PR saopštenja organizacije/kompanije. Ja sam autor svakog teksta objavljenog na blogu i on sadrži moj stav i mišljenje.
 3. Samostalno dajem predlog šta će se konkretno predstaviti u blog postu i na koji način, što partner odobrava ili ne. Partnerski tekst razmatramo zajedno u fazi ideje, prvog drafta i finalne verzije koje se šalju organizaciji.
 4. Termin objave blog posta se usaglašava sa potrebama organizacije i sa rasporedom objava blog postova. Ovakvi tekstovi su obavezno označeni kao “partnerski tekst”.
 5. Partner po završenom poslu dobija izvod iz statistika.
Pogledajte primere partnerskih tekstova kao i moja razmišljanja o partnerskim tekstovima, kratkoročnim i dugoročnim saradnjama. Ostale teme, sem hrane, o kojima volim da pišem su na blogu u kategoriji “Digresije” (možete pogledati i tagove, npr. tag #beauty, kao i intervjue).

Baneri

VitkiGurman.com je najviše rangiran blog u svojoj oblasti (Alexa) pa baner na blogu predstavlja afirmativni signal. Statički ili dinamički baneri imaju izuzetnu efikasnost u procesu brendiranja. Ukoliko posedujete web sajt, pored jačanja snage vašeg brenda, oni direktno dovode do boljeg rangiranja i veće vidljivosti vaših strana na pretratraživačima. Sidebar za banere se nalazi sa desne stranea postoji mogućnost ubacivanaj banera i u postojeće tekstove na blogu.

Dugoročna partnerstva i ostale usluge i aktivnosti

Na blogu VitkiGurman.com postoji mogućnost ostvarenja dugoročne saradnje sa organizacijom/kompanijom. U slučaju da se saradnja bazira na promociji prehrambenih proizvoda, oni moraju biti u skladu sa svim dosada iskazanim stavovima autora u vezi ishrane.

 • Osmišljavanje recepata i fotografije hrane za potrebe web i štampanih izdanja
 • Predavanja: o organizaciji zdravije ishrane, vođenje kulinarskih radionica i škola kuvanja i sl.
 • Saradnja sa časopisima i magazinima (tekstovi za ofline i online izdanja)
 • Online “ključ u ruke” sistem za preduzetnike – izrada web sajta, SEO optimizacija sa startovanjem aktivnosti na društvenim mrežama i obukom za dalje vođenje društvenih mreža (u saradnji sa agencijom “SEO expert“)
 • Učešće u organizovanju promocija i komunikaciji sa online zajednicom (primer RioMare promocija – uloga voditelja na eventu, komunikcija sa drugim blogerima u vezi objavljivanja sadržaja na njihovim blogovima)
 • Rad na planiranju i sprovođenju projekata, sa posebnim akcentom na projektima vezanim za teme kojima se blog bavi (prethodno iskustvo)

Više o autoru bloga iz medija (intervjui, TV gostovanja)

Podrška bez nadoknade

Eventualnu podršku bez nadoknade, kada vreme i slobodni prostor za banere dozvoljavaju, autor bloga može da posveti pitanjima bolje ishrane mladih i dece, borbi protiv dijabetesa, borbi protiv pušenja i slično.

Nosilac projekta u ovom slučaju mora da bude udruženje građana ili neka zvanična institucija. Autor bloga ima pravo da odluči kojim aktivnostima će se posvetiti jer je vreme i prostor za banere na blogu ograničen.

Knjiga “Gurmanske veze”

gurmanske veze sadrzaj 2

 • Moju knjigu možete naručiti preko sajta – ili kupiti u Delfi knjižarama.
 • U slučaju da želite da moju knjigu imate u svojoj knjižari/radnji, javite mi se.

Kontakt možete ostvariti putem kontakt formulara ili maila maja@vitkigurman.com 

5 Komentara

Leave a Reply