Digresije

Knjiga “Moj prvi zalogaj” je inspiracija. Mi nagrađujemo – vi kuvate za decu!

Završava se “Sajam knjiga”, prvi na kome sam se i sama pojavila kao autor i predstavila moju knigu “Gurmanske veze”. Stvarno lep momenat. Ipak, pažnju je privukla i moja druga FB objava:

Mame i tate, ovo su dve nabolje knjige o ishrani dece koje možete da nađete na Sajmu!
Jedna je puna tradicionalnih znanja koja hitno treba usvojiti – a druga kreativnih i zabavnih recepata… Ima još mnogo toga vrednog i korisnog u njima, pa dođite na Sajam i otkrijte sami 😉

knjiga-o-ishrani-dece

O knjizi s leve strane (Velika knjiga o prehrani i njezi djece) ću vam uskoro opširnije pisati.

“Moj prvi zalogaj” – poklanjamo knjige! 🙂

Kad vidite ovaj lepi krug u kome piše “vodič kroz dečiju ishranu” – znaćete da je pred vama knjiga koju je napisala grupa lekara i nutricionista 🙂

Sem zdravorazumskih saveta o hranjenju dece i zdravoj ishrani, pronaćićete i vredne savete psihologa o tome kako da se izborite sa problemima koji se tiču ishrane dece. Ovo je za mene bio novi momenat u nekoj knjizi ovog tipa.

Ipak, ono što osobu koja voli kuvanje i ima dva mala bratančića od 7 i 5 godina – potpuno oduševi je da su u tim nutricionista, lekara i pshologa, uključili i profesionalne kuvare i fotografe.

Kako do nagrade?

Izdavačka kuća “Finesa” i ja imamo za vas 2 knjige “Moj prvi zalogaj” na poklon (a inače se naručuju na sajtu ove izdavačke kuće i nalaze se u Delfi knjižarama).

Šta treba da uradite da osvojite nagradu?

 1. Treba da pratite sve tri FB stranice: Vitki Gurman i Edukativni centar “Finesa
 2. Napišite ovde, u komentarima, zašto vam se knjiga dopada ako ste je čitali – ili zašto je želite i kako će vam ona koristiti
 3. Do nedelje 6. novembra u ponoć – pošaljite na mail sylphgourmand777@gmail.com svoj recept za dečiji obrok sa fotografijom. Obrok mora da bude zdrav (znači nikavi aditivi, margarini, i ostale nedopustive stvari)

Ja sam fotografisala nekoliko stranica knjige “Moj prvi zalogaj” da vas inspirišem da hranu servirate na ovakav – dečiji – način. Ideje treba da služe samo kao vodič – ne kopirajte!

Ostali uslovi učestvovanja i informacije:

 1. Ako niste iz Srbije, možete da se igrate – ali morate da imate osobu u Srbiji na čiju adresu će biti poslata knjiga. Knjige ne šaljemo u inostranstvo.
 2. Pobednike ćemo izabrati ja i Lidija Maričić iz “Finese” i objaviti ih ovde u ponedeljak 7.11.2016.
 3. Slanjem fotografije i recepta, slažete se da vaš recept i fotografija mogu da budu podeljeni na FB stranicama Vitki Gurman, Finesa, Moja prvi zalogaj i Hrono ishrana dr Gifing (uz obavezno navođenje vas kao autora). Slažete se da za potrebe izveštavanja o ovoj igrici, recept i fotografija mogu biti podeljeni na sajtovima Vitki Gurman i Moj prvi zalogaj.

Fotografije za inspiraciju su ovde:

 

Očekujemo vaše recepte! 🙂 

 

9 Komentara

 • Knjigu bih zelala da ima kako bih dosla do novih ideja za spremanje zdravih i ukusnih jela za dete, kao i da bih je pozajmila mama iz okruzenja i mozda na taj nacin uticala da se osveste i uvide sta je zdrava ishrana dece i koliko je bitno sta deca jedu… Mozda jos neko od njih pozeli da poseduje ovu knjigu.

 • Knjiga deluje lepo dizajnirana sudeci po fotografijama koje ste postavili, verujem da ima dosta zanimljivih ideja za pripremu hrane koja ce se malisanima dopasti. Ali mi jedna stvar upada u oci a to je koriscenje ulja od kostica grozdja… Postoje mnogo zdravije masnoce (maslinovo ulje, maslac, mast, kokosovo ulje…) Pozdrav

 • Knjig izgleda divno. Moj starija cerka obozava zdrav nacin ishrane, a trenutno mora da dobije par kilograma, a bi smernice iz ove knjige sigurno pomogle.

 • Od kako se rodio M ima probleme sa alergijama na hranu, tako da moram biti ne samo domišljata, već i informisana i to kako za zdravu ishranu koja nam je najvažnija za jačanje imuniteta u našoj borbi protiv alergija, tako i u idejama za spremanje i ovako ograničenih namirnica. Ponekad se umorim, jer spremam po ceo dan kombinujući namirnice koje sme da jede, a onda on ne želi ni da proba moje delo kreativnosti. I opet iznova, sa nekim kompromisnim rešenjima, pravim, mešam, kuvam, pečem – jer snagu mi daje kada smaže i traži još. Takav recept ću i poslati, zdrave keksiće za M, ali oko kojih se otimaju svi u kući.

 • Moram da priznam ,na zalost,da sam od skoro pocela zdravije da se hranim i kuvam ali se deca teze prilagodjavaju,narocito sin koji ima 4 godine.Mislim da ce mi ova knjiga u tome dosta pomoci !

Leave a Reply